Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Everhard Scheltinga doet dit jaar voor het eerst mee aan de IkPas 40 dagen-actie. (tekst en foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
Everhard Scheltinga doet dit jaar voor het eerst mee aan de IkPas 40 dagen-actie. (tekst en foto: Gerie van der Land-Zijderveld) (Foto: )

Everhard Scheltinga steunt actie IkPas 40 dagen

  •   keer gelezen   Gezondheid

MIDDELAAR | Everhard Scheltinga is sinds kort gepensioneerd docent en woont in Middelaar. Hij gaat dit jaar voor de eerste keer meedoen met de 40 dagen-actie.

"Waarom ik mee ga doen?", spontaan schiet Everhard in de lach. "Omdat jij mij dat gevraagd hebt! Jij hebt me nieuwsgierig gemaakt. Al die voordelen die je hebt opgesomd, die wil ik meemaken." Dan serieus: "Alle gekheid op een stokje. Kritisch en bewust kijken naar alcoholgebruik vind ik een goed idee. Daarom doe ik mee. Ik ben reuze benieuwd hoe mij dat gaat bevallen, want bijna iedere dag drink ik alcohol. Een lekker jenevertje voor het slapen gaan, of een goed glas wijn, ook lekker. Ja, klopt, één wordt soms meer, zeker in het weekend of op een feestje. Dat gaat vaak onbewust. En net zoals jij mij hebt uitgedaagd om mee te doen, daag ik op mijn beurt ook mensen uit om ook mee te doen! Ja ik ga ik er 100 procent voor en natuurlijk ga ik het volhouden." Breed lachend: "Zeker nu ik met foto en al in de krant en op sociale media kom. Proost!" Ook meedoen? Kijk dan op www.ikpas.nl.

IkPas 40 dagen is een initiatief van Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg Malden en Gezondheidscentrum Samen Gezond Malden www.gcsamengezond.nl en wordt gesteund door gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. De actie start op aswoensdag 6 maart.

Meer berichten