Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Het Maasziekenhuis.
Het Maasziekenhuis. (Foto: Aileen van Tilburg)

Roze lintje voor Maasziekenhuis

  •   807 keer gelezen   Gezondheid

BEUGEN | Maasziekenhuis Pantein heeft het roze lintje ontvangen voor borstkankerzorg. "We zijn trots op deze beoordeling van de Borstkankervereniging Nederland. Het laat zien dat we volgens een zeer hoge kwaliteitsstandaard werken. En nog belangrijker, het geeft vertrouwen aan patiënten dat zij bij ons in zeer goede handen zijn", laten artsen en verpleegkundigen in een reactie weten.

"Bij het Maasziekenhuis werken we met sneldiagnostiek. Alle onderzoeken die nodig zijn om een diagnose te stellen, worden zoveel mogelijk in één ochtend uitgevoerd op de mammapoli. In de meeste situaties is er dan al aan het einde van de ochtend duidelijkheid over wat er aan de hand is. De periode van onzekerheid proberen we op die manier zo kort mogelijk te houden."

Intensief contact en afstemming
Ieder jaar komen in het Maasziekenhuis vele patiënten voor de behandeling van borstkanker. Zij worden opgevangen door een team van professionals van het Maasziekenhuis en het Radboudumc. Het gaat daarbij om radiologen, chirurgen, pathologen, medisch oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen en soms ook een klinisch geneticus, radiotherapeuten en plastisch chirurgen. Zij werken nauw samen om zo de beste behandeling te bieden. Intensief contact en afstemming met de patiënt is daarbij zeer belangrijk.

Meer berichten