'CGM' gunt huishoudelijke hulp aan Tzorg

  •   keer gelezen   Gezondheid
CUIJK/GRAVE/MILL - De colleges van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hebben vandaag besloten de uitvoering van hulp bij het huishouden en huishoudelijke verzorging voor cliënten van het failliete Pantein-Vivent over te dragen aan thuiszorgorganisatie Tzorg. Daarmee is de overdracht van cliënten van Pantein-Vivent aan ZuidZorg van de baan.

[image=277958]

Dit besluit heeft tot gevolg dat het contract met Pantein-Vivent op 1 februari 2015 eindigt. Het besluit biedt volgens de drie colleges de meeste kans dat de cliënten hun vertrouwde hulp kunnen behouden en dat de continuïteit en kwaliteit van dienstverlening met deze oplossing het beste worden gewaarborgd. Ook is Tzorg bereid alle huishoudelijke hulpen van Pantein-Vivent die op dit moment ingezet worden bij cliënten in de drie gemeenten, een baan aan te bieden. De betreffende cliënten worden zo spoedig mogelijk per brief geïnformeerd.

Cliënten overgenomen
De drie gemeenten hebben voor circa 650 cliënten voor huishoudelijke verzorging contracten met Pantein-Vivent. Voor de gemeente Cuijk gaat het om circa 365 cliënten, voor Grave 132 en voor Mill en Sint Hubert 153. Van de huidige contractpartijen die in de gemeenten hulp bij het huishouden bieden, is Tzorg bereid om de dienstverlening aan de cliënten van Pantein over te nemen. De overige twee partijen (BuurtDiensten en BrabantZorg) zijn hiervan op de hoogte en zijn akkoord. Verder heeft Tzorg aangegeven dat zij bereid is om aan alle medewerkers van Pantein die hulp aan cliënten in Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert leveren een contract aan te bieden voor de rest van dit jaar. Dit om zoveel als mogelijk de zorg met de huidige medewerkers te continueren.

Salaris inleveren
De medewerkers vallen onder de arbeidsvoorwaarden zoals die bij Tzorg gelden (cao van de zorg). De invulling van de arbeidsvoorwaarden is een verantwoordelijkheid van de aanbieder. Hierbij moet rekening gehouden worden met een salarisverlaging. Tzorg heeft tevens aangegeven de overname op korte termijn te kunnen realiseren en tot overname van de dienstverlening per 1 februari 2015 in staat te zijn.
De keuze voor Tzorg (als een van huidige contractpartijen) is qua continuïteit voor cliënten en werkgelegenheid de meest passende oplossing voor de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. Daarbij is uit juridisch onderzoek van de advocaat gebleken dat er vanuit aanbestedingsrechtelijk perspectief geen mogelijkheid was om ZuidZorg of een andere nog niet gecontracteerde partij de rechten en verplichtingen uit de overeenkomst met Pantein over te laten nemen. Aanbieder ZuidZorg kon tevens maar 80% van de huishoudelijke hulpen een baan aanbieden en bood hen een halfjaarcontract. Tzorg biedt alle medewerkers een contract voor een jaar.

Geen consequenties
De overname door de contractpartijen van de dienstverlening Pantein-Vivent heeft vooralsnog geen financiële consequenties. Overname vindt plaats binnen het huidige contract en de bestaande tariefafspraken.
Meer berichten