Herstelhuis: voor mensen met psychische problemen, die even op adem moeten komen
Herstelhuis: voor mensen met psychische problemen, die even op adem moeten komen

Herstelhuis: voor mensen met psychische problemen, die even op adem moeten komen

Gezondheid 860 keer gelezen

GENNEP/BERGEN | In Venray is vorige maand het Herstelhuis geopend: een plek waar mensen even op adem kunnen komen als ze door psychische problemen thuis vastlopen. Er is plaats voor vier personen uit de gemeenten Bergen, Gennep en andere gemeenten in Noord-Limburg. Ze blijven er maximaal 14 dagen.

Het Herstelhuis kwam tot stand door samenwerking tussen zeven Noord-Limburgse gemeenten, het Zelfregiecentrum, GGZ-organisatie Vincent van Gogh en Buro Andersom. In het Herstelhuis kunnen mensen tot rust komen en weer hun balans terugvinden.

'Kijken samen met de gast wat er nodig is om in balans te komen'

Gasten krijgen begeleiding van ervaringsdeskundigen: mensen die weten wat het is om moeilijke periodes door te komen en met hun ervaring anderen kunnen helpen. Ze kijken samen met de gast wat er nodig is om weer terug in balans te komen, en regelen eventueel ondersteuning thuis. Een kort verblijf in het Herstelhuis kan verergering van de situatie voorkomen.

Verward gedrag
Het Herstelhuis is een pilot van 15 maanden. Het is een onderdeel van de regionale Aanpak personen met verward gedrag, een samenwerking tussen de zeven Noord-Limburgse gemeenten en vele partners die betrokken zijn bij deze doelgroep. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen zich melden via telefoon 0478-201526 of per e-mail naar: herstelhuisvenray@zelfregiecentrum.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant