De gemeenten, Centrum Mantelzorg en Sociom hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het programma 'In voor mantelzorg-thuis'.
De gemeenten, Centrum Mantelzorg en Sociom hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het programma 'In voor mantelzorg-thuis'. (Foto: Wendy Huijbers)

Mantelzorg nadrukkelijker op de kaart in Land van Cuijk

  •   keer gelezen   Gezondheid

LAND VAN CUIJK | De vijf gemeenten in het Land van Cuijk zijn 'in voor mantelzorg'. Afgelopen woensdag hebben de gemeenten, Centrum Mantelzorg en Sociom een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het programma 'In voor mantelzorg-thuis'.

Het 'Land van Cuijk' is één van de elf lokale lerende praktijken in Nederland, die voor dit programma zijn geselecteerd. Doel is het realiseren van een betere ondersteuning van en samenwerking met mantelzorgers. Het programma wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. Bij 'In voor mantelzorg-thuis' gaan organisaties uit zorg, welzijn en gemeenten met elkaar aan de slag om in hun regio te onderzoeken wat in de praktijk werkt voor betere mantelzorgondersteuning. In het Land van Cuijk gebeurt dat onder de noemer 'Mantelzorg Land van Cuijk'. "We willen komen tot oplossingen voor vragen van mantelzorgers als: Hoe zorg ik voor mijn naaste samen met beroepskrachten? Hoe houd ik het zorgen voor mijn naaste vol en hoe geef ik op een goede manier ondersteuning aan mijn naaste?", vertelt Marjo Mooren van Centrum Mantelzorg. "De bedoeling is dat we de positie van mantelzorgers versterken, dus meer herkenning en erkenning voor mantelzorgers. Ook willen we de samenwerking van beroepskrachten en de samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers verbeteren."

Meer berichten