De verspreiding van het virus lijkt volgens het RIVM af te zwakken.
De verspreiding van het virus lijkt volgens het RIVM af te zwakken.

Groei in besmettingen lijkt af te nemen

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | De toename in het aantal coronabesmettingen lijkt af te vlakken, aldus het RIVM. Daarmee lijken de maatregelen van het kabinet te werken. De besmettingsgraad is momenteel teruggedrongen naar één.

Volgens Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding (CIB) van het RIVM, lijken de ingestelde maatregelen te werken. De groei van de uitbraak lijkt af te vlakken. 'Er is in ieder geval sprake van een positieve trend' aldus van Dissel. Volgens van Dissel ligt de huidige besmettingsgraad op één. Dat betekent dat ieder besmet persoon gemiddeld ook één ander persoon besmet. Eerder lag deze graad nog op twee. Van Dissel: 'De exponentiële groei van de uitbraak is daardoor naar alle waarschijnlijkheid tot stilstand gebracht.

Schatting
Van Dissel geeft wel direct aan dat het gaat om een schatting. Er blijft veel onzekerheid wegens het gebrek aan data. De afvlakking van de uitbraak wordt 'wellicht veroorzaakt doordat niet alle gehospitaliseerde patiënten getest worden' aldus van Dissel.

Meer berichten