Het RIVM meldt landelijk 80 nieuwe overledenen en 852 nieuwe besmettingen
Het RIVM meldt landelijk 80 nieuwe overledenen en 852 nieuwe besmettingen

RIVM meldt 80 nieuwe doden en meer dan 850 nieuwe besmettingen

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Volgens de nieuwe cijfers van het RIVM blijft het aantal coronabesmettingen toenemen. In de afgelopen 24 uur zijn er opnieuw 80 mensen overleden aan het coronavirus. Het aantal besmettingen is in het afgelopen etmaal toegenomen met 852. Eerder vandaag werd er door het RIVM gemeld dat de toename in besmettingen wel langzaam aan het afvlakken is. 

Volgens het RIVM ligt het totaal aantal sterfgevallen nu op 356. Het aantal besmettingen in het land ligt op 6412, waarvan de meeste, 1915 patiënten, geconstateerd zijn in Brabant. 341 mensen zijn sinds gister opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding (CIB) van het RIVM, lijkt de uitbraak af te vlakken. 'Er is in ieder geval sprake van een positieve trend' aldus van Dissel. De huidige besmettingsgraad zou momenteel liggen op één. Dat betekent dat ieder besmet persoon gemiddeld ook één ander persoon besmet. Eerder lag deze graad nog op twee. Van Dissel: 'De exponentiële groei van de uitbraak is daardoor naar alle waarschijnlijkheid tot stilstand gebracht.' Maar het RIVM benadrukt ook dat niet iedereen meer getest wordt en dat het totaal aantal besmettingen dus hoger ligt.

De regio
In de gemeente Boxmeer zijn er op het moment van schrijven 9 mensen met het virus besmet. De gemeente Cuijk kent 8 besmettingen en gemeente Gennep 7. In Sint Anthonis blijft het aantal besmettingen ook vandaag staan op 13 mensen. In gemeentes Mill en Sint Hubert en Mook en Middelaar zijn op dit moment 5 besmettingen geconstateerd.

Meer berichten