Gister zag de gemeente Sint Anthonis een sterke stijging in het aantal besmettingen, vandaag is deze een stuk minder.
Gister zag de gemeente Sint Anthonis een sterke stijging in het aantal besmettingen, vandaag is deze een stuk minder.

Forse toename aantal besmettingen Boxmeer en Gennep

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Sinds gister zijn er opnieuw 93 nieuwe sterfgevallen te betreuren als gevolg van het coronavirus. In totaal zijn er nu 864 mensen aan het virus overleden. Ook het aantal besmettingen blijft toenemen. In het afgelopen etmaal is deze hoeveelheid met 884 toegenomen tot een totaal van 11750. Het aantal ziekenhuisopnames is vandaag opgelopen tot 3990, een toename van 529 mensen. Ook de in de regio blijft de hoeveelheid besmettingen toenemen.

Het RIVM meldt dat het virus zich minder snel aan het verspreiden is. De daling in het aantal ziekenhuisopnames doet vermoeden dat de door het kabinet ingestelde maatregelen werken. "Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking."

Vorige week was er grote angst voor een tekort in het aantal beschikbare bedden op de landelijke Intensive Care afdelingen. Op dit moment zijn er ongeveer 1600 in Nederland waarvan 1100 voor mensen met het coronavirus. Volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, werken ziekenhuis er 'keihard' aan om deze hoeveelheid op te hogen naar 2400 voor het einde van de week.

Regio
Ook in de regio is er opnieuw sprake van een toename in de hoeveelheid besmettingen. Waar de gemeente Boxmeer gister nog 19 besmettingen telde, zijn het er nu 25. In de gemeente Cuijk is de hoeveelheid besmettingen toegenomen met 4, en staat het totaal nu op 14. Gemeente Gennep zag een stijging van 5 en kent nu 9 besmettingen. In Sint Anthonis, waar gister de grootste stijging werd waargenomen, is de hoeveelheid besmettingen dit maal met één enkele besmettingen toegenomen naar 31. Gemeenten Mill en Sint Hubert en Mook en Middelaar kennen sinds de laatste update van het RIVM geen nieuwe besmettingen en tellen nog steeds respectievelijk 11 en 8 mensen met het virus.

Dagelijkse cijfers
De dagelijkse cijfers die het RIVM vrijgeeft zeggen enkel iets over het aantal positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico worden echter nog maar op het virus getest. Daar komt bij dat veel mensen met lichte klachten zich niet melden bij de arts. Enkel bij koorts wordt geadviseerd de arts te raadplegen. Om deze reden ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger. Desalniettemin geven de cijfers van het RIVM een beeld over de algemene ontwikkeling en verspreiding van het virus in Nederland en de regio.

Meer berichten