In de gemeenten Boxmeer, Cuijk en Gennep is de hoeveelheid ziekenhuisopnames toegenomen.
In de gemeenten Boxmeer, Cuijk en Gennep is de hoeveelheid ziekenhuisopnames toegenomen.

Toename ziekenhuisopnames in Boxmeer, Cuijk en Gennep

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | In zowel Boxmeer, Cuijk als Gennep zijn er opnieuw mensen in het ziekenhuis opgenomen. In zowel Gennep als Boxmeer zijn er twee ziekenhuisopnames bijgekomen, Cuijk telt een toename van één opname.

Uit de nieuwe cijfers van het RIVM is af te leiden dat er in totaal 10 mensen uit de gemeente Boxmeer in het ziekenhuis zijn opgenomen. In de gemeente Gennep is er één opname meer en staat de totale hoeveelheid nu op 11 mensen. In Cuijk staat het totaal aantal opnames met de toename van één sinds gister, op 6. Gemeenten Mill en Sint Hubert, Mook en Middelaar en Sint Anthonis blijven op hetzelfde niveau met respectievelijk 6, 3 en 14 ziekenhuisopnames.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen per gemeente. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij de arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er sinds gister 134 mensen overleden aan het coronavirus. Daarmee is het landelijke aantal opgelopen tot een totaal van 1173 mensen. In het afgelopen etmaal zijn er 447 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal patiënten dat hiermee in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt is momenteel 5159. Het aantal nieuwe gemelde besmettingen is 1019 waarmee er in het land nu een totaal van 13614 besmettingen geregistreerd zijn.

Zowel de toename in het aantal doden als in ziekenhuisopnamen ligt aanzienlijk lager dan gister. Toen was er nog sprake van een toename 175 overledenen en 722 ziekenhuisopnames. De hoeveelheid besmettingen bedroeg gister 845, wat flink minder is dan vandaag. De toename in besmettingen zegt echter enkel iets over het aantal positief geteste mensen. Gezien enkel mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen, en zorgpersoneel, getest worden, ligt de totale hoeveelheid besmettingen dus wel hoger.

Meer berichten