In het afgelopen etmaal is er opnieuw een ziekenhuisopname gemeld uit de gemeente Boxmeer.
In het afgelopen etmaal is er opnieuw een ziekenhuisopname gemeld uit de gemeente Boxmeer.

Nieuwe ziekenhuisopname Boxmeer

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Sinds de vorige update van het RIVM is er in de regio één nieuwe ziekenhuisopname geregistreerd. Sinds gister is er een coronapatiënt uit de gemeente Boxmeer bijgekomen. De andere gemeenten in de regio blijven vooralsnog stabiel.

Waar er gister nog 10 mensen uit de Boxmeerse gemeente in het ziekenhuis opgenomen moesten worden, is deze hoeveelheid vandaag toegenomen naar 11 mensen. In de andere gemeenten in  de regio zijn er sinds de vorige update geen nieuwe opnames gemeld. Hiermee blijft de gemeente Cuijk staan op 6 opnames, net als de gemeente Mill en Sint Hubert. In Sint Anthonis staat de hoeveelheid ziekenhuis opnames al enkele dagen op 14. Ook gemeente Mook en Middelaar blijft al enkele dagen op een stabiele hoeveelheid ziekenhuisopnames van 3 patiënten. Gemeente Gennep kent momenteel 11 coronapatiënten die in het ziekenhuis opgenomen moesten worden.  

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke Cijfers
Uit de dagelijkse cijfers van het RIVM is gebleken is dat er in de afgelopen 24 uur maar liefst 166 mensen zijn overleden aan de gevolgen van de coronavirus. Gister waren dat er 134. Daarmee is het totale dodental gestegen tot tenminste 1339 mensen. Ook het aantal ziekenhuisopnames is sterk toegenomen sinds gister. In het afgelopen etmaal zijn er 625 mensen opgenomen in het ziekenhuis, waar het er gister nog 447 waren. De totale hoeveelheid mensen die tot nu toe in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat op 5784. De totale hoeveelheid geregistreerde besmettingen is momenteel 14697, een toename van 1083 ten opzichte van gister.

Volgens het RIVM lijken de cijfers aan te tonen dat de door het kabinet getroffen maatregelen effectief zijn. "Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten."

Meer berichten