Zowel uit gemeente Boxmeer als gemeente Sint Anthonis is er een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis.
Zowel uit gemeente Boxmeer als gemeente Sint Anthonis is er een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis. (Foto: )

Opnieuw toename ziekenhuisopnames Boxmeer én Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | In de afgelopen 24 uur is er uit de gemeente Boxmeer opnieuw een persoon opgenomen in het ziekenhuis. Ook in de gemeente Sint Anthonis, waar de hoeveelheid ziekenhuisopnames de laatste paar dagen stabiel bleef, is er nu een nieuwe opname gemeld.

Op basis van de nieuwe cijfers van het RIVM staat de totale hoeveelheid opnames vanuit gemeente Boxmeer nu op 12. Vanuit de gemeente Sint Anthonis zijn nu 15 coronapatiënten opgenomen. De overige gemeenten in de regio hebben op dit vlak geen stijging laten zien in ten opzichte van gister. Gemeente Mill en Sint Anthonis en Cuijk kennen beide nog steeds 6 ziekenhuisopnames. Vanuit gemeente Gennep zijn er 11 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Ook Mook en Middelaar is vooralsnog stabiel gebleven met 3 besmettingen.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
In het afgelopen etmaal zijn er volgens het RIVM opnieuw 148 sterfgevallen gemeld. Daarmee staat de landelijke, totale hoeveelheid overledenen op 1487 mensen. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten is met 502 toegenomen tot een totaal van 6286.

Het RIVM meldt al een aantal dagen dat de genomen maatregelen enig effect lijken te hebben. Desondanks moeten we deze blijven naleven, ook met het voorspelde mooie weer van komend weekend. "Maar volhouden van de maatregelen is nu cruciaal. Als we dit loslaten gaat de curve weer stijgen", stelt directeur Jaap van Dissel van het RIVM.

Meer berichten