Uit de gemeenten Boxmeer, Cuijk én Sint Anthonis is er een nieuwe ziekenhuisopname gemeld.
Uit de gemeenten Boxmeer, Cuijk én Sint Anthonis is er een nieuwe ziekenhuisopname gemeld. (Foto: )

Helft van de gemeenten zien een toename in ziekenhuisopnames

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | In de helft van de gemeenten in de regio is er sprake van een toename in het aantal ziekenhuisopnames. Zowel Boxmeer als Cuijk en Sint Anthonis zien het totaal aantal opnames uit de gemeente toenemen.

De meest recente cijfers van het RIVM laten in de drie Brabantse gemeenten één enkele stijging zien ten opzichte van gister. Daarmee komt het totaal aantal opnames uit deze gemeenten op 15 uit Boxmeer, 8 uit Cuijk en 16 uit Sint Anthonis. Uit de andere drie gemeenten is geen toename in het aantal ziekenhuisopnames gemeld. Hiermee blijft gemeente Gennep staan op 12 opnames, gemeente Mill en Sint Hubert op 7 en Mook en Middelaar op 4 opnames.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
Het RIVM meldt dat er sinds gister 234 nieuwe doden gemeld zijn. Ook het aantal ziekenhuisopnames is opnieuw toegenomen en wel met 292 patiënten. De totale hoeveelheid overleden personen komt hiermee , voor zover bekend, te staan op 2101. In Nederland zijn er nu 7427 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

In zowel het dodental als de ziekenhuisopnames is er sprake van een stijging. Gister werden er 101 nieuwe overledenen gemeld en stond de hoeveelheid ziekenhuisopnames op 260. Volgens het RIVM is dit een gevolg van het weekend. "Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week", benadrukt het RIVM. "Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd."

Meer berichten