In het afgelopen etmaal zijn er uit de regio 2 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, beide uit gemeente Mill en Sint Hubert
In het afgelopen etmaal zijn er uit de regio 2 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, beide uit gemeente Mill en Sint Hubert (Foto: )

Flinke toename ziekenhuisopnames uit Mill en Sint Hubert

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Uitgaande van de nieuwste cijfers van het RIVM is er een flinker toename van het aantal ziekenhuisopnames uit de gemeente Mill en Sint Hubert. De ander regionale gemeenten zien juist geen toename in opnames.

Gisteren kwamen er in totaal 7 ziekenhuisopnames uit de gemeente Mill en Sint Hubert. Vandaag is dit cijfer toegenomen met 2 opnames, naar een totaal van 9. De overige gemeenten in de regio daarentegen, zien geen toename. Gemeente Boxmeer kent 16 ziekenhuisopnames. Gemeente Cuijk telt er 9. Gemeente Sint Anthonis én gemeente Gennep zag gisteren ook geen toename in de hoeveelheid opnames en kennen dus opnieuw 17 en 13 in het ziekenhuis opgenomen corona patiënten. Gemeente Mook en Middelaar blijft al meerdere dagen op een stabiele 4 opnames.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
In de afgelopen 24 uur zijn er, blijkt uit de nieuwe update van het RIVM, opnieuw 244 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er 64 minder dan gisteren. Het totaal aantal coronapatiënten dat is opgenomen, of opgenomen is geweest, is 7972. Wat betreft het aantal te betreuren overledenen is er een stijging in de toename van 2. Gisteren werden er 147 doden gemeld, vandaag 149. Het totaal aantal mensen dat door de gevolgen van het virus is gestorven komt hiermee, voor zover bekend, uit op 2396.

Uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) blijkt dat er in de provincie Brabant al enkele dagen minder patiënten in de ziekenhuis bijkomen dan dat er ontslagen worden. Lichte vermoedens worden geuit dat de ingestelde maatregelen hun vruchten afwerpen. Daarom is het des te belangrijker dat ook het komende paasweekend, wanneer veel mensen vrij zijn en het weer bijzonder mooi wordt, deze maatregelen in acht genomen worden.

Meer berichten