Opnieuw geen toename in de hoeveelheid ziekenhuisopnames uit de regio
Opnieuw geen toename in de hoeveelheid ziekenhuisopnames uit de regio (Foto: )

Opnieuw blijft aantal ziekenhuisopnames gelijk

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Voor de tweede dag op een rij blijft de hoeveelheid ziekenhuisopames uit de regionale gemeenten op éénzelfde niveau staan. Dat blijkt uit de meest recente update van het RIVM.

Gisteren was er geen sprake van een toename in de hoeveelheid ziekenhuisopnames uit één van de gemeenten in de regio. Ook vandaag zijn deze cijfers gelijk gebleven. De laatste toename stamt van afgelopen zondag, toen er na ook een dag zonder nieuwe opnames, een patiënt uit Mook en Middelaar gemeld werd. Het totaal aantal opgenomen patiënten uit die gemeente is momenteel 5. Uit de gemeente Boxmeer blijft het aantal patiënten dus ook vandaag staan op 17. Gemeenten Cuijk en Mill en Sint Hubert kennen al een aantal dagen 9 opgenomen corona patiënten. Uit gemeente Sint Anthonis zijn er 18 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. De hoeveelheid opgenomen patiënten uit de Gennepse gemeente bedraagt momenteel 14.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
In zowel de hoeveelheid opgenomen patiënten als de hoeveelheid overledenen is er sprake van een stijging ten opzichte van gisteren, aldus de laatste cijfers van het RIVM. Waar er gisteren 147 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis zijn dit er vandaag 210. Daarmee kent Nederland een totaal van 8939 corona patiënten die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het dodental als gevolg van het virus is gestegen met 122, waar het er gisteren 86 waren. In totaal zijn er, voor zover bekend, 2945 mensen aan het virus overleden.

De laatste paar weken waren deze cijfers op dinsdagen hoger waren dan andere dagen. Dit naar verwachting omdat er in de weekenden meer vertraging plaatsvindt. Wegens het langere Paasweekend wordt er daarom verwacht dat de cijfers van morgen ook hoger uitvallen.  

Meer berichten