De hoeveelheid opgenomen coronapatiënten uit de gemeente Boxmeer is vandaag toegenomen tot een totaal van 18.
De hoeveelheid opgenomen coronapatiënten uit de gemeente Boxmeer is vandaag toegenomen tot een totaal van 18.

Nieuwe ziekenhuisopname Boxmeer

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Uit de nieuwste update van het RIVM blijkt dat er uit de gemeente Boxmeer een nieuwe coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen. De overige gemeenten zien in de afgelopen 24 uur geen toename in het aantal opnames.

Dit is de eerste nieuwe opname uit Boxmeer sinds een week. In totaal zijn er uit de gemeente nu 18 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren zag Cuijk een forse toename van 2 patiënten, maar deze toename heeft zich vandaag niet doorgezet en blijft dus staan op 11 opnames. Ook Mook en Middelaar zag gisteren het aantal gemelde opnames uit de gemeente toenemen met 1 opname. Ook dit cijfer, 6 opnames, is vandaag gelijk gebleven. Gemeente Mill en Sint Hubert kent al ruim een week geen toename en blijft ook vandaag staan op 9 opnames. Uit de gemeente Sint Anthonis komen momenteel 19 patiënten, een cijfer dat nu enkele dagen niet is veranderd. Datzelfde geldt voor de hoeveelheid opnames uit Gennep, welke nu enkele dagen staat op 15 mensen.  

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
In het afgelopen etmaal zijn er 129 nieuwe corona patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest), blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM. Dat zijn er minder dan gisteren toen er 156 gemeld werden. Het totaal aantal opgenomen patiënten in Nederland is momenteel 9594. Het gemelde dodental is toegenomen met 142, waar het er gister 144 waren. In totaal ligt het dodental, voor zover bekend, op 3601 mensen.  

Meer berichten