Sinds de vorige update zijn er 7 nieuwe overledenen te betreuren.
Sinds de vorige update zijn er 7 nieuwe overledenen te betreuren.

Regionaal dodental met 7 opgelopen

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Dagelijks publiceert het RIVM de meest recente cijfers rondom het coronavirus, en de impact hiervan per gemeente. De nieuwste cijfers laten geen stijging zien in het aantal ziekenhuisopnames ten opzichte van gisteren. Dit maal laten de RIVM-cijfers echter ook het sterftecijfer per gemeente zien. Donderdag 16 april bleek dat er 42 mensen in de regio waren overleden. Uit de nieuwste update blijkt dit getal te zijn opgelopen tot 49.

Afgelopen donderdag publiceerde het RIVM voor het eerst de sterftecijfers per gemeente. Toen bleek dat er in de gemeente Boxmeer 12 overledenen gemeld waren. Dit cijfer is vandaag opgelopen naar 14 mensen. Uit deze gemeente zijn momenteel 18 ziekenhuisopnames gemeld. Sinds donderdag zijn de sterftecijfers uit gemeente Cuijk gelijk gebleven en staan op 7 mensen. Het aantal ziekenhuisopnames blijft 11 patiënten. Het sterftecijfer uit gemeente Mill en Sint Hubert is met één persoon opgelopen tot 4 mensen. Het opnameaantal blijft staan op 9 mensen. Afgelopen donderdag lag het sterftecijfer uit zowel Sint Anthonis als Gennep op 9 mensen. In beide gemeenten is dit nu opgelopen tot 10 personen. De hoeveelheid ziekenhuisopnames zijn niet in beide gemeenten gelijk. Waar Sint Anthonis er 19 kent, komen er 15 uit Gennep. In Mook en Middelaar is het sterftecijfer in de laatste dagen verdubbeld. Waren het er donderdag 2, daar zijn er nu helaas 4 overledenen te betreuren. Het aantal ziekenhuisopnames uit deze gemeente blijft met 6 opnames op gelijk niveau.   

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
De nieuwste update van het RIVM laat weten dat er in de afgelopen 24 uur 75 coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er minder dan de 110 meldingen van gisteren. Het totaal aantal opgenomen patiënten in Nederland bedraagt momenteel 9779. Ook de toename in het geregistreerde dodental ligt lager dan gisteren. Waar er gisteren 83 overleden gemeld werden, zijn er hier vandaag 67 bijgekomen. In totaal ligt het sterftecijfer, voor zover bekend, op 3751 mensen.

Meer berichten