In de afgelopen 24 uur is er een nieuwe ziekenhuisopname uit de gemeente Cuijk gemeld.
In de afgelopen 24 uur is er een nieuwe ziekenhuisopname uit de gemeente Cuijk gemeld. (Foto: )

Nieuwe ziekenhuisopname uit Cuijk

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Een aantal dagen bleef de hoeveelheid ziekenhuisopnames gelijk en nam het sterftecijfer in de regio toe. Het sterftecijfer is in de afgelopen 24 uur niet toegenomen. Wel is er een nieuwe ziekenhuisopnames gemeente uit de gemeente Cuijk.

Met deze nieuwe ziekenhuisopname staat het totaal aantal opgenomen patiënten uit gemeente Cuijk op 11. Het sterftecijfer uit deze gemeente staat momenteel op 9. In Boxmeer was er gisteren nog een toename in het sterftecijfer maar deze is onveranderd gebleven. Uit deze gemeente zijn momenteel 17 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, en nog eens 18 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Gemeente Mill en Sint Hubert kent momenteel 9 ziekenhuisopnames en 4 sterfgevallen. Uit Sint Anthonis zijn er 19 mensen in het ziekenhuis opgenomen en 10 overledenen te betreuren. De cijfers voor gemeente Gennep laten zien dat er uit deze gemeente 15 mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen en 10 mensen zijn bezweken aan de gevolgen van het virus. Uit Mook en Middelaar zijn er 6 mensen in het ziekenhuis opgenomen en 4 mensen overleden.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Er zijn in de afgelopen 24 uur 123 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, aldus het RIVM. Gisteren waren dit er 137. In totaal zijn er nu 10281 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het geregistreerde dodental is toegenomen met 112, naar een totaal van 4289. Gisteren werden 123 doden gemeld.

Meer berichten