Opnieuw is er in de gemeente Boxmeer iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Opnieuw is er in de gemeente Boxmeer iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Opnieuw coronapatiënten uit Boxmeer overleden, toename in ziekenhuisopnames Gennep

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | De meest recente update van het RIVM laat blijken dat er in de Boxmeer opnieuw een persoon aan de gevolgen van het coronavirus is overleden. In totaal zijn er in de regio nu 56 mensen in de regio overleden aan het virus. Daarnaast is er een in gemeente Gennep een nieuwe ziekenhuisopname gemeld.

In totaal staat het sterftecijfer in gemeente Boxmeer nu hoger dan het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen. De gemeente kent 19 overledenen en 18 ziekenhuisopnames. De nieuwe ziekenhuisopname uit gemeente Gennep brengt het totaal aantal opgenomen patiënten op 16. Het dodental in deze gemeente is ongewijzigd gebleven en staat op 10.

In de overige gemeenten is er geen sprake van een toename in de cijfers. Gemeente Cuijk kent momenteel 11 ziekenhuisopnames en 9 overleden personen. Gemeente Mill en Sint Hubert kent 9 opnames en 4 overledenen. Uit Sint Anthonis zijn er 19 mensen in het ziekenhuis opgenomen en 10 mensen bezweken onder het virus. De hoeveelheid opgenomen patiënten uit Mook en Middelaar staat op 6, het dodental uit deze gemeente staat momenteel op 4.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Het RIVM meldt dat er in het afgelopen etmaal 75 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat zijn er minder dan gisteren toen er 100 ziekenhuisopnames gemeld werden. In totaal zijn er in Nederland nu 10456 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het geregistreerde dodental is gestegen met 66. Gisteren werden er 120 mensen overleden gemeld. In totaal staat het geregistreerde dodental op 4475.

Meer berichten