Opnieuw zijn er in de gemeente Boxmeer mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Opnieuw zijn er in de gemeente Boxmeer mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Maar liefst drie nieuwe coronadoden Boxmeer

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | De nieuwste update van het RIVM laat zien dat de hoeveelheid mensen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, fors is toegenomen in de gemeente Boxmeer. In de afgelopen 24 uur zijn er 3 overledenen uit deze gemeente gemeld.

In totaal staat het sterftecijfer in de gemeente Boxmeer nu op 22 mensen. Dat is meer dan de hoeveelheid ziekenhuisopnames uit die gemeente. Dat aantal bedraagt 18. In de overige gemeenten is er geen sprake van een toename in zowel de hoeveelheid ziekenhuisopnames als overledenen. Gemeente Cuijk kent 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Vanuit gemeente Mill en Sint Hubert zijn er 9 opnames en 4 overledenen gemeld. In de gemeente Sint Anthonis was er gisteren een nieuwe ziekenhuisopnames waarmee het tot een totaal van 20 komt. De hoeveelheid overleden personen uit deze gemeente staat op 10. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. De hoeveelheid opgenomen patiënten uit Mook en Middelaar staat op 6, het dodental uit deze gemeente staat momenteel op 4.

In de weekend worden de cijfers veelal met meer vertraging doorgegeven dan op doordeweekse dagen. Gezien Koningsdag voor velen als vrije dag telt kan het zijn dat er ook maandag minder meldingen zijn gemaakt. Dit kan een mogelijk verklaring zijn voor de toename in het Boxmeerse sterftecijfer.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Het RIVM meldt dat er in het afgelopen etmaal 76 nieuwe ziekenhuisopnames zijn gemeld. Dat zijn er minder dan de 88 die er gisteren gemeld werden. In totaal zijn er in Nederland nu 10685 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het dodental is daarentegen wel fors gestegen. Waar het er gisteren 48 waren, zijn er vandaag maar liefst 145 overledenen gemeld.

Meer berichten