Opnieuw blijven de coronacijfers vandaag op gelijk niveau
Opnieuw blijven de coronacijfers vandaag op gelijk niveau

RIVM meldt opnieuw geen stijging in opname- of sterftecijfers

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Opnieuw meldt het RIVM dat er in de regio geen toename is in de hoeveelheid ziekenhuisopnames. Ook de hoeveelheid overledenen blijft vandaag op hetzelfde niveau staan als gisteren. In totaal zijn er nu in de regio 64 coronapatiënten overleden aan de gevolgen van het virus.

Net als gisteren is er ook vandaag geen toename te zien in de opname- of sterftecijfers in de regio. Gisteren was er ook geen sprake van een toename, wat mogelijk debet was aan de vertraging in de meldingen veroorzaakt door Bevrijdingsdag.

Hiermee blijft gemeente Boxmeer staan op 18 ziekenhuis opnamen en 24 sterfgevallen. Gemeente Cuijk kent nog steeds 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Uit de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er, voor zover bekend, 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5 mensen overleden. 20 mensen uit gemeente Sint Anthonis zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Daarnaast heeft deze gemeente 11 mensen aan het virus verloren. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Het RIVM meldt dat er 39 nieuwe corona patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) in de afgelopen 24 uur. Dat zijn er meer dan de 27 die gisteren gemeld werden. in totaal zijn er in Nederland nu 11.192 mensen in het ziekenhuis opgenomen geweest. Het geregistreerde dodental als gevolg van het virus is vandaag toegenomen met 84. Gisteren werden er 36 overledenen gemeld. In totaal zijn er, voor zover bekend, 5288 mensen aan het virus overleden.

Meer berichten