Opnieuw is er in de gemeente Boxmeer iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Opnieuw is er in de gemeente Boxmeer iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Opnieuw coronadode in Boxmeer

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Het RIVM heeft de cijfers omtrent het coronavirus wederom geüpdatet en hieruit blijkt dat er opnieuw een persoon is overleden aan de gevolgen van het virus in de gemeente Boxmeer. In totaal zijn er nu in de regio 67 mensen aan het virus overleden. Verder zijn er in de regio 80 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In de nieuwste update van het RIVM is te lezen dat er in de gemeente Boxmeer nu 27 mensen aan de gevolgen van het virus zijn overleden. Afgelopen zaterdag nam dit aantal ook al toe. Verder zijn er uit deze gemeente 18 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). De overige gemeenten in de regio zien al langere tijd geen toename in de coronacijfers. Cuijk kent nog steeds 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Uit de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er, voor zover bekend, 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5 mensen overleden. 20 mensen uit gemeente Sint Anthonis zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Daarnaast heeft deze gemeente 11 mensen aan het virus verloren. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

Woensdag 6 mei, heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd voor de contactberoepen, startend vanaf deze week. Ook mogen dan de basisscholen weer, in aangepaste vorm, het onderwijs hervatten. Dit kan invloed hebben op de hoeveelheid ziekenhuisopnames en het aantal coronadoden.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Uit de nieuwste RIVM update blijkt dat er in Nederland 35 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest. Gisteren werden er 36 nieuwe patiënten gemeld. Het totaal aantal patiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is geweest bedraagt momenteel 11.343. Het dodental als gevolg van het virus is gestegen met 54. Dat zijn er meer dan de 16 die er gisteren gemeld werden. In totaal zijn er nu 5510 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Meer berichten