Het aantal ziekenhuisopnames uit gemeente Cuijk is vandaag toegenomen.
Het aantal ziekenhuisopnames uit gemeente Cuijk is vandaag toegenomen.

Opnamecijfer stijgt in gemeente Cuijk

  •   keer gelezen   Gezondheid

REGIO | Uit de nieuwste cijfers van het RIVM komt naar voren dat er vandaag in de regio een nieuwe corona patiënt in het ziekenhuis is opgenomen. Deze persoon komt uit de gemeente Cuijk. Met de nieuwste opname staat het totaal aantal patiënten dat in de regio opgenomen is (geweest) op 81. De hoeveelheid overledenen in de regio bedraagt momenteel 67.

Dit is de eerste toename in de Cuijkse gemeente in ruim twee weken. In totaal zijn er uit de gemeente Cuijk nu 12 mensen in het ziekenhuis opgenomen geweest. Verder zijn er in de gemeente 9 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

In de overige regionale gemeenten is er vandaag geen sprake van een toename in de coronacijfers. Gisteren was er nog een toename in de hoeveelheid overleden personen uit de gemeente Boxmeer. Dit aantal staat momenteel op 27. De hoeveelheid in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten uit Boxmeer staat al geruime tijd op 18. De andere gemeenten kennen al veel langer stabiele cijfers. Zo zijn er uit de gemeente Mill en Sint Hubert, voor zover bekend, 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5 mensen overleden. 20 mensen uit gemeente Sint Anthonis zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Daarnaast heeft deze gemeente 11 mensen aan het virus verloren. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

Woensdag 6 mei, heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd voor de contactberoepen, startend vanaf deze week. Ook mogen de basisscholen weer, in aangepaste vorm, het onderwijs hervatten. Dit kan invloed hebben op de hoeveelheid ziekenhuisopnames en het aantal coronadoden.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Op landelijk niveau laten de bijgewerkte cijfers zien dat er sprake is van een toename van 52 in zowel de opname- als de sterftecijfers. De 52 nieuwe ziekenhuisopnames zijn er 17 meer dan er gisteren gemeld werden. In totaal zijn er in Nederland nu 11.430 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het geregistreerde dodental is dus ook met 52 toegenomen naar een totaal van, voor zover bekend, 5562 mensen. Gisteren werden er 54 doden gemeld.

Meer berichten