<p>Stefanie Schellekens, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg van Pantein, in Castella.</p>

Stefanie Schellekens, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg van Pantein, in Castella.

(Foto: Ed van Alem)

Zorg in de laatste levensfase bij Pantein Castella in Cuijk

  •   keer gelezen   Gezondheid

CUIJK | Mensen met een zorgvraag wonen steeds langer thuis. Sommige mensen hebben in de laatste maanden van hun leven 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig. Binnen Pantein Castella in Cuijk is sinds kort voor hen een speciale afdeling met appartementen beschikbaar.

In een huiselijke omgeving ontvangen zij zorg, die gericht is op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven en sterven. Iedere cliënt beschikt in Castella over een ruim, sfeervol gemeubileerd appartement. Stefanie Schellekens, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg van Pantein vertelt: ”We vinden het belangrijk dat cliënten zich echt thuis voelen. Zij kunnen op ieder gewenst moment familieleden en vrienden ontvangen. En er kan bijvoorbeeld ook altijd iemand blijven slapen. Cliënten kunnen rekenen op veel kennis en ervaring op het gebied van palliatieve zorg. Wij begeleiden mensen bij de emotionele aspecten die bij deze levensfase horen. We helpen met de verwerking van alle emoties en de voorbereiding op het afscheid. Met goede zorg in een prettige omgeving proberen we de laatste periode van iemands leven zo fijn mogelijk te maken.”
De huisarts of medisch specialist beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor verblijf op deze speciale afdeling binnen Castella.

Meer berichten