Gennepse wordt 'Sociaal Werkster van 2013'

  •   keer gelezen   Gezondheid
GENNEP/CUIJK - Antoinet Wijnakker uit Gennep is het komende jaar de 'Sociaal Werker van het Jaar 2013'. Tijdens het Welzijnsdebat kreeg zij de meeste stemmen van de vakjury en van het publiek. Heel 2014 is zij het boegbeeld van het Sociaal Werk van Nederland.

[image=262530]

De uit Gennep afkomstige Wijnakker werkt in Cuijk en omgeving, als jongerenwerker van Radius (organisatie voor welzijn Land van Cuijk) zet ze zich al zestien jaar met hart en ziel in voor de doelgroep Jongeren. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin Land van Cuijk (CJG) kan op haar bouwen als verbindende schakel tussen instellingen, ouders en kinderen. Door haar brede en integrale werkwijze is zij met recht Sociaal Werker 2013.
Ze wint een jaar lang ambassadeurschap van het sociaal werk in Nederland, en ontvangt 1000 euro om aan een wijkproject te besteden. Daarnaast mag de welzijnsambassadeur deelnemen aan een ontwikkelactiviteit van het Oranjefonds. Waar de sociaal werker voor staat? Zie het Manifest Sociaal Werker.

Talent blootleggen
Wijnakker onderscheidt zich in positieve zin, zowel voor het jongerenwerk van Radius als voor het CJG. “Voor veel Cuijkse jongeren is Antoinet een vertrouwenspersoon,” vertelt Karin Werts van Radius. “Radius werkt heel laagdrempelig, sluit aan bij de doelgroep en kijkt wat nodig is om te voorkomen dat een vraag een probleem wordt. Antoinet helpt jongeren hun talent te zien en te geloven in hun eigen kansen en mogelijkheden. Deze positieve benadering zie je terug in heel haar werkwijze. Ook zoekt ze voortdurend naar uitdagingen en verbeteringen in haar werkomgeving. Zo kunnen jongeren hun vraag tegenwoordig ook stellen via Whatsapp, en dat werkt! Antoinet is iemand die haar manier van werken eigenlijk vanzelfsprekend vindt en ze benadrukt juist altijd het belang van de samenwerking met collega’s en netwerkpartners. Die samenwerking is belangrijk om succesvol te kunnen werken.”
Jeannette Posthumus van het CJG onderstreept die woorden. “Antoinet vervult een belangrijke rol in de positionering van onze organisatie. Ze denkt in kansen, speelt in op nieuwe ontwikkelingen en trekt collega’s daarin mee. Haar aangeboren netwerkkwaliteiten en vele contacten met jongeren en hun ouders komen daarbij uitstekend van pas.”
Meer berichten