Haartse Hoeve wordt woonzorgboerderij

  •   keer gelezen   Gezondheid
BEUGEN - Zorgcentra Pantein, Dichterbij en de familie Schimmel (eigenaren zorgboerderij) gaan De Haartse Hoeve in Beugen ombouwen tot een woonzorgboerderij. Momenteel is De Haartse Hoeve in gebruik als zorgboerderij, waar cliënten van Zorgcentra Pantein dagbesteding krijgen.

[image=208746]

Voor geïnteresseerden vindt donderdag 8 maart een informatiebijeenkomst plaats over de ontwikkeling van de woonzorgboerderij. Deze bijeenkomst vindt plaats van 20.30 tot 22.00 uur in de grote zaal van Het Posthuis, Kerkplein 1 in Beugen. De zaal is geopend vanaf 20.00 uur.
Als alles volgens planning verloopt, opent de woonzorgboerderij begin volgend jaar zijn deuren. Twaalf mensen met een verstandelijke beperking en twaalf mensen met dementie zullen hier gaan wonen. Op het terrein wordt ook een nieuw gebouw voor dagbesteding gerealiseerd voor de cliënten van Dichterbij en Zorgcentra Pantein.

Huiselijk
De woonzorgboerderij is prachtig gelegen aan natuurgebied De Vilt. Natuur en het buitenleven spelen een grote rol in het dagelijks leven van de (toekomstige) bewoners van de woonzorgboerderij en bezoekers van de dagbesteding. Van het werken op en rond de boerderij tot het genieten van de rust, stilte en de regelmaat van de omgeving.
De kleinschalige opzet van de woonzorgboerderij maakt het mogelijk om op een belevingsgerichte wijze aandacht te geven aan de individuele behoeften van iedere cliënt. Een huiselijke leefomgeving is het uitgangspunt. Cliënten en begeleiders runnen samen het huishouden binnen hun woongroep, die uit maximaal 6 personen bestaat.

Samenwerking
Dit initiatief maakt het mogelijk voor ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking om samen een bijzondere woonvorm te hebben in een natuurlijke omgeving. Zorgcentra Pantein en Dichterbij maken binnen deze samenwerking optimaal van elkaars kwaliteiten gebruik, onder andere op het terrein van kennisdeling, zorgafstemming en organisatie.
Meer berichten