Plaquette bij radiotherapeutisch centrum onthuld

  •   keer gelezen   Gezondheid
BOXMEER - Bij het radiotherapeutisch centrum in aanbouw, pal naast het Maasziekenhuis Pantein, is gisteren een plaquette onthuld. De plaquette markeert de samenwerking tussen Maasziekenhuis Pantein en UMC St Radboud op het gebied van kanker. In het radiotherapeutisch centrum worden twee speciale behandelruimtes gerealiseerd waar mensen met kanker in het najaar terecht kunnen voor bestraling.

[image=215117]

Het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) is een in kanker gespecialiseerd centrum waar alle oncologische expertise van het UMC St Radboud samenkomt. Zo krijgt iedere patiënt met kanker (én de mensen die bij hen betrokken zijn) optimale zorg, passend bij zijn/haar behoeften. Het RUCO heeft een satellietlocatie in het Maasziekenhuis Pantein. Oncologische specialisten van het UMC St Radboud en van het Maasziekenhuis werken er nauw samen om de patiënten met kanker uit de regio Boxmeer dicht bij huis de beste zorg te bieden.

Samenwerking
In het RUCO Boxmeer wordt inmiddels al bijna een jaar intensief samengewerkt op het gebied van gynaecologie, hematologie, urologie, borstkanker, longkanker, chirurgie, klinische genetica, radiotherapie en pijnbestrijding. In het najaar opent het radiotherapeutisch centrum haar deuren. Mensen uit de regio die nu nog naar het UMC St Radboud moeten voor bestraling kunnen dan ook bij het Maasziekenhuis Pantein terecht.

Behandeling
Patiënten komen in het RUCO Boxmeer voor (vervolg)afspraken met hun specialist, niet-complexe poliklinische ingrepen en voor vormen van dagbehandeling, waaronder chemo- en radiotherapie. Dat scheelt patiënten en hun begeleiders veel (reis)tijd. Alleen voor complexere problematiek of high care wordt de patiënt naar het UMC St Radboud in Nijmegen doorverwezen.

Meer berichten