Roze lintje voor Maasziekenhuis Pantein

  •   keer gelezen   Gezondheid
BEUGEN - De Borstkankervereniging Nederland heeft het roze lintje toegekend aan Maasziekenhuis Pantein in Beugen. Alleen ziekenhuizen met naar eigen zeggen de beste kwaliteit van borstkankerzorg komen hiervoor in aanmerking. Directie en zorgprofessionals binnen het Maasziekenhuis Pantein zijn ontzettend blij met het positieve oordeel. "Het laat zien dat onze kwaliteit van zorg bij de behandeling van borstkanker blijvend zeer goed is. Maar nog belangrijker, het geeft vertrouwen aan patiënten dat zij de beste zorg krijgen."

[image=211148]

Jaarlijks komen in het Maasziekenhuis meer dan honderd patiënten voor de behandeling van borstkanker. Zij worden opgevangen door een team van professionals van het Maasziekenhuis en UMC St. Radboud. Het gaat daarbij om radiologen, chirurgen, pathologen, medisch oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen en soms ook een klinisch geneticus, radiotherapeuten en plastisch chirurgen. Zorgprofessionals werken onderling nauw samen om zo de beste behandeling te bieden. Contact en afstemming met de patiënt is daarbij zeer belangrijk.

Samenwerking
Borstkankerzorg is een van de eerste specialismen waarbij enkele jaren geleden een zeer vergaande vorm van samenwerking tussen het Maasziekenhuis en het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) is opgezet. Deze aanpak is vrij uniek in Nederland en maakt het mogelijk om patiënten dichtbij huis (in Beugen) de beste kwaliteit van zorg te bieden. Maasziekenhuis Pantein en Radboud werken op veel andere terreinen ook samen aan de behandeling van kanker.
Meer berichten