IJspret voor ouderen met dementie

  •   keer gelezen   Gezondheid
BOXMEER - Voor 38 cliënten van Zorgcentra Pantein stond dinsdagochtend (13 december) in het teken van ijspret. Onder het motto 'Samen de wintertijd in' werden op de ijsbaan in Boxmeer herinneringen aan de wintertijd van vroeger opgehaald. Niet alleen door te praten, maar ook door te genieten van ijspret. De cliënten gingen, onder begeleiding van medewerkers, rolstoeldansen op het ijs. Zangers Kees van de Heuvel en Hans Coolen en draaiorgelman Ger Holtermans zorgden voor de muzikale begeleiding.

[image=198524]

Het herbeleven van gebeurtenissen uit het leven helpt de cliënten met dementie te herinneren wie men was en is en kan een gevoel van veiligheid en zekerheid geven. Ook de geur en smaak van de lunch (erwtensoep met roggebrood met spek) riep bij veel cliënten nostalgische herinneringen op. Cliënten en medewerkers genoten samen met volle teugen van het ijsfestijn.

Deelnemers
De deelnemende cliënten zijn woonachtig in de zorgcentra Op 't Hoogveld in Sint Anthonis, De Lookant in Wanroij en kleinschalige woonvorm De Buitenhorst in Mill. Zij werden persoonlijk begeleid door medewerkers, vrijwilligers en familieleden. Het bijzondere is dat de medewerkers allemaal onbetaald aan deze activiteit meewerkten.
Meer berichten