Intermedica Kliniek in Boxmeer zoekt proefpersonen.
Intermedica Kliniek in Boxmeer zoekt proefpersonen.

Intermedica Kliniek in Boxmeer zoekt proefpersonen

Gezondheid 645 keer gelezen

BOXMEER | In de maanden augustus en september onderzoeken artsen van de Intermedica Kliniek in Boxmeer de werkzaamheid van producten voor de behandeling van veelvoorkomende dermatologische problemen. Deze dermatologen behandelen in de kliniek normaal gesproken patiënten met huid- en haarproblemen, maar gaan nu hun kennis inzetten bij onderzoek naar producten tegen voetschimmel (zwemmerseczeem), handwratten en acne littekens. In het kader daarvan zijn zij op zoek naar proefpersonen.

Klooster Elsendael in Boxmeer heeft een veelbewogen geschiedenis. Waar in vroeger tijden de poorten op slot gingen om kloosterzusters binnen de poort en nieuwsgierigen buiten de poort te houden is het er tegenwoordig een levendig komen en gaan van patiënten en hotelgasten. Sinds twee jaar is in klooster Elsendael onder meer de Intermedica Kliniek gevestigd. Wellicht heeft u in het verleden een open dag bezocht om een kijkje te nemen in de kliniek, waar ongewenst kaal worden behandeld wordt.
De artsen van de Intermedica Kliniek zullen er gedurende een aantal maanden onderzoek doen naar de werkzaamheid van nieuwe producten voor huidproblemen waar jong en oud last van kan hebben.

Handwratten
U kent ze vast: handwratten. Deze verdikkingen van de huid worden veroorzaakt door een virus dat een ongewoon snelle groei van huidcellen in de bovenste laag van de huid veroorzaakt. De huidcellen vermenigvuldigen zich sneller dan de omliggende huid, wat ervoor zorgt dat er een harde knobbel op de huid ontstaat. Voor een product dat handwratten op een nieuwe manier behandelt wordt een aantal kandidaten gezocht. Heeft u handwratten en bent u in september op drie achtereenvolgende weken op zaterdag gedurende een half uur beschikbaar? Dan kunt u zich aanmelden als kandidaat.

Acnelittekens
Acne in de puberteit is al lastig genoeg, maar kan bovendien nog littekens in de vorm van kleine diepe putjes achterlaten. Als er geen sprake meer is van actieve acne en u geen isotretinoïne (Roaccutane) gebruikt zou u een geschikte kandidaat kunnen zijn om een product te testen dat deze putjes minder diep kan maken. Bent u in september eenmaal per week op zaterdag beschikbaar in twee tot maximaal vier aansluitende weken? Meldt u dan aan.

Voetschimmel/zwemmerseczeem
Zwemmerseczeem is besmettelijk en meestal vindt besmetting plaats in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen zoals zwembaden en kleedkamers. Zwemmerseczeem bestaat uit kleine witte schilfertjes tussen de tenen. De huid is droog en rood en veel mensen hebben daarbij last van jeuk of een branderig gevoel. De infectie breidt zich aan de randen uit en veroorzaakt hardnekkige, soms pijnlijke, kloofjes. Als u last van zwemmerseczeem heeft zult u deze symptomen herkennen. Wilt u meewerken aan het onderzoek waarbij een nieuw middel tegen zwemmerseczeem wordt getest, dan kunt u zich aanmelden.
Uitgebreide informatie kunt u vinden op de website van de Intermedica Kliniek: www.intermedica.nl/proefpersonen. Aanmelden kan via info@intermedica.nl of loop binnen aan de Dr. Peelenstraat 8 in Boxmeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant