Cuijkse ondernemers bundelen krachten voor totaal-screening.
Cuijkse ondernemers bundelen krachten voor totaal-screening.

'Zorgen jouw voeten ook voor knie-, heup- of rugklachten?'

  •   keer gelezen   Gezondheid

CUIJK | Heb jij last van klachten aan voet, knie, heup of rug? Doe dan de gratis totaal-screening van Fysiotherapie Hofmans van Benthum, Podotherapie Hermanns en Plugro Sport en Fashion op zaterdag 10 september van 09.00 tot 12.00 uur in de fysiopraktijk op Lavendel 254 in Cuijk.

Fysiotherapeut Niels van Benthum vertelt: "Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat problemen aan knie, heup of rug veroorzaakt kunnen worden door hun voeten. Als je bijvoorbeeld jarenlang met dezelfde hardloopschoenen loopt, gaat de demping eruit en komen je gewrichten zwaar onder druk te staan. Maar ook door het verkeerd afwikkelen van de voet, kun je klachten ondervinden. Daarom bundelen wij nu de krachten met Podotherapie Hermanns en Plugro Sport en Fashion."
Ieder heeft tijdens deze ochtend zijn eigen rol. Van Benthum legt uit: "Zo is er natuurlijk alle ruimte om diverse klachten te bespreken met de aanwezige specialisten, maar we nemen ook verschillende testen af. Zo doet de podotherapeut een digitale voetdrukmeting en meting van voet- en teenstand. Wij nemen een balanstest af en kijken naar de beweeglijkheid van de enkel. Zelfs als je nog geen klachten hebt, kunnen we zo opkomende problemen opsporen. Aanvullend verzorgt Plugro advies op het gebied van schoeisel. Al die resultaten verwerken wij in een vrijblijvend adviesrapport."

Totaal-screening
"Kom langs en kijk of je eindelijk van je klachten af komt", besluit Van Benthum. De gratis totaal-screening vindt plaats op zaterdag 10 september van 09.00 tot 12.00 uur, bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum, Lavendel 254 te Cuijk (naast de Jumbo).

Meer berichten