De familie Lamers anno 1907.
De familie Lamers anno 1907.

Foto van vroeger: familieportret (uit Gennep?) anno 1907

  •   keer gelezen   Historie

Deze week in onze rubriek 'Foto van vroeger' een foto uit Gennep anno 1907.

Achter op deze foto staat de naam in sierlijke krulletters: L. Perollus. De Gennepse fotograaf Lambert Pérolles was de fotograaf rond 1900. Hij werd in 1850 te Bergen geboren en overleed in 1929 in Gennep. Hij was een fotograaf die met de beperkte middelen van die tijd kwalitatieve goede foto's maakte. Hij regisseerde de opstelling, zodat alle personen goed zichtbaar op de foto stonden. Zo ook op deze 110 jaar oude foto.

"Van één of meerdere personen op deze foto zou ik graag de naam/namen willen weten", vertelt Jan Hendriks uit Vierlingsbeek, wiens familieleden (waarschijnlijk) ook op deze foto staan. "Zeer waarschijnlijk staan er personen op met de namen: Lamers uit Milsbeek of Ottersum, Weijers uit Gennep, Peters uit Cuijk en nog vele anderen. De meesten van hen zijn wellicht uit de genoemde plaatsen afkomstig."

Het feit dat achter op de foto 'Gennep 1907' staat, wijst erop dat de foto in Gennep werd gemaakt. Het centraal op de foto staande oudere echtpaar was wellicht het middelpunt bij bijvoorbeeld een 25- of 50-jarige bruiloft. Het kan ook zijn dat de oudere man met de stok, alleenstaand is en/of weduwnaar is en een speciale verjaardag of een jubileum vierde. In dat geval zou zijn naam Jan de Haan (Jan de Hoan) kunnen zijn. "In dat geval zouden er ook mensen op de foto kunnen staan met de naam Kuijpers die mogelijk afkomstig zijn uit Frasselt (Duitsland) of omgeving. Wie kan me helpen?", vraagt Hendriks zich af.

Wie enig idee wie er op deze foto staan, kan contact opnemen met Jan Hendriks per e-mail: 1hendriks@planet.nl (o.v.v. Foto van vroeger) of een briefje sturen naar Grotestraat 16a, 5821 AE in Vierlingsbeek.

Meer berichten