Onderscheidingen Kapitein Ellis naar Sint Anthonis.
Onderscheidingen Kapitein Ellis naar Sint Anthonis.

Onderscheidingen Kapitein Ellis krijgen 'gepaste plek' in Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Historie

SINT ANTHONIS | De decoraties die kapitein Ronald Ellis na zijn dood in 1944 ontving, krijgen op zaterdag 28 september een definitief plekje in het gemeentehuis van Sint Anthonis.

Op 27 september 1944 stuiten Engelse tanks in de buurt van Stevensbeek op hevig Duits afweervuur. De tank waarin kapitein Ronald Ellis zich bevindt, wordt in brand geschoten. De kapitein sneuvelt. Hij wordt tijdelijk begraven in de boomgaard aan de Molenstraat. Later wordt zijn lichaam op verzoek van zijn familie herbegraven op het kerkhof van Sint Anthonis. De decoraties van de kapitein gaan, zoals te doen gebruikelijk, terug naar de familie in Engeland.

Persoonlijk contact
De familie Goossens uit Sint Anthonis heeft al die jaren het graf verzorgd en contact gehouden met de familie in Engeland. De zorg voor het graf ging over van vader op zoon. De neef van Ronald Ellis (ook Ronald Ellis genaamd), nam onlangs contact op. Hij wil graag dat de ingelijste decoraties worden overgedragen aan de gemeente Sint Anthonis. Op zaterdag 28 september -bij de officiële start van 75 jaar bevrijding in de gemeente Sint Anthonis- is het zover. Tussen 13.30 en 14.00 uur worden de decoraties in het gemeentehuis officieel overgedragen en krijgen daar een gepaste plek.

Meer berichten