De eerste Kiwanis-pop was voor de 10-jarige Roderiecke.
De eerste Kiwanis-pop was voor de 10-jarige Roderiecke.

Kiwanis Land van Cuijk verrast kinderen Maasziekenhuis met poppen

Human Interest 907 keer gelezen

BEUGEN | Kiwanis Land van Cuijk heeft de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein vorige week met 150 Kiwanis-poppen verrast. De katoenen, blanco poppen worden gebruikt om contact te maken met de kinderen, ze voor te bereiden op hun behandeling en gerust te stellen. Op de pop kan een kind tekenen hoe hij of zij zich voelt.

Kinderarts Anita Verhoeven, teammanager Floor Gerritsen en pedagogisch medewerker Berry Geurts van het Maasziekenhuis namen de poppen dankbaar in ontvangst. Berry Geurts onderstreept het belang van deze poppen. "Als kinderen bij ons op de afdeling komen dan is alles hier nieuw en spannend voor hen. Kinderen zijn dan soms geneigd zich terug te trekken en stil te worden. De poppen zijn een prima middel om op een indirecte manier contact te maken: om informatie te geven of te krijgen. Laat ze maar op die pop tekenen of schilderen wat hen bezighoudt. Dit biedt mooie en veilige openingen voor een gesprek. En je staat er soms versteld van wat daar uitkomt."

Kiwanis
Namens Kiwanis Land van Cuijk brachten Thijs Mooren en Gerrit Roefs de poppen. Roefs: "Als Kiwanis doen wij veel voor kinderen, maar niet alleen voor kinderen." Mooren vult aan: "Wij zamelen het hele jaar door geld in voor tal van goede doelen in onze regio, maar ook wel voor individuele wensen. Mensen kunnen hun wensen of projecten via onze website aanmelden."
Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant