'In 2014 ben ik aangestoken door het Roparun-virus' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Patrick Wolfs neemt met het 'Vriendenteam' deel aan de Roparun 2017. (foto: Diana Derks)
Patrick Wolfs neemt met het 'Vriendenteam' deel aan de Roparun 2017. (foto: Diana Derks)

'In 2014 ben ik aangestoken door het Roparun-virus'

  •   keer gelezen   Human Interest

CUIJK/PARIJS (F) | Patrick Wolfs uit Cuijk vormt samen met 24 anderen het zogeheten Vriendenteam dat met Pinksteren tijdens de Roparun al rennend en fietsend de 520 kilometer tussen Parijs en Rotterdam voor het goede doel gaat afleggen. "In 2014 maakte ik deel uit van het basiskamp en ben toen aangestoken door het virus. Mede daarom doe ik dit jaar (op de fiets) zelf mee", vertelt Wolfs.

Door Martijn Schwillens

De Roparun is een jaarlijks terugkerend (estafette)loopevenement van Parijs naar Rotterdam waarbij geld ingezameld wordt voor zorg en ondersteuning van mensen met kanker. "Het Vriendenteam is een paar jaar geleden opgericht door drie broers wiens moeder is overleden aan kanker en die ik kende van de hotelschool in Leeuwarden, waar ik ook de meeste andere teamleden van ken. Ze komen uit het hele land."

'Groot feest'
De teller staat inmiddels op 324 teams. Het plaatje met 'Team #322' komt op de rug van Wolfs, die aangeeft nog wel wat te moeten trainen voor het evenement. "Elk team bestaat uit 25 personen, onder wie acht lopers en vier fietsers. Ik ben redelijk sportief onderlegd, maar ik ga nog wel een beetje oefenen", lacht de Cuijkenaar, die aangeeft dat per teamlid vijf shifts worden afgelegd. "Gemiddeld elf kilometer per uur. Je moet niet vergeten dat elke loper anderhalve marathon aflegt. Overigens doet ook Jan Pouwels uit Vianen (met een ander team) mee."
De start is zaterdag 3 juni in Parijs en de finish is Pinkstermaandag 5 juni tussen 15.00 en 17.00 uur in Rotterdam. "Dat is een groot feest. Dat begint eigenlijk in België al. De sfeer langs de wegen doet denken aan de Vierdaagsedoorkomst", zegt Wolfs, die drukdoende is met de voorbereidingen voor benefietdiner met veiling (kosten 75 euro p.p.) op zaterdag 25 maart in Soest. "Met het diner, een loterij en sponsoring hopen we weer een mooi bedrag (30.000 euro in 2014) op te halen voor het goede doel."
Geld doneren of meer informatie? Surf naar vriendenteamroparun.nl

Meer berichten