Wil je ook Time4You-begeleider worden bij jou in de buurt?
Wil je ook Time4You-begeleider worden bij jou in de buurt?

AZC's in Overloon en Velp zoeken 'luisterend oor' voor jongeren en kids

  •   keer gelezen   Human Interest

OVERLOON/VELP | Op woensdag 20 juni is het de Internationale dag van de Rechten van het Kind. Kinderrechten zijn er voor alle kinderen. Ongeacht waar ze vandaan komen, hoe oud ze zijn,of ze arm of rijk zijn en of ze gedocumenteerd zijn of niet. Daarom biedt VluchtelingenWerk Nederland op 35 asielzoekerscentra in Nederland een luisterend oor met Time4You-bijeenkomsten voor kinderen en jongeren, zoals ook op de AZC's in Overloon en Velp.

Tijdens de Time4You-bijeenkomsten mogen kinderen en jongeren alle vragen stellen die ze op hun hart hebben.

Veilige omgeving creëren
Zo is Kiki Verschuuren vrijwilliger bij Time4you. "Bij Time4You gaat het om aandacht voor elkaar, maar ook om plezier. Samen met mijn team creëer ik een veilige omgeving, zodat kinderen hun zorgen of vragen durven te delen. Toch stellen we niet expliciet 'lastige' vragen, we laten het van de kinderen afhangen wat ze willen vertellen. We zijn geen psychologen; als we merken dat een kind echt in de knoop zit, verwijzen we hen door. Eigenlijk springen wij precies in het gat tussen school en psycholoog."

Onbezorgde jeugd
"In het begin had ik grootse verwachtingen. Ik wilde iets betekenen voor deze kinderen die al zoveel hadden meegemaakt in hun leven. Mijn ambitie was om ze weer een onbezorgde jeugd te geven. Ik heb inmiddels geleerd dat het niet in de grootsheid van dingen zit, maar 'gewoon' in een goed gesprek of een gezellige middag", vervolgt Kiki.

Samen het verschil
"Er is tegenwoordig zoveel aan de hand in de wereld, veel mensen willen een bijdrage leveren. De een wordt vegetariër, de ander gebruikt minder plastic. Ik koos ervoor vrijwilligerswerk te doen bij Time4You. Als iedereen iets uitkiest om de wereld te verbeteren, kunnen we samen echt het verschil maken. Ik ben er elke week een middag mee kwijt. Die investering krijg ik dubbel en dwars terug", vertelt Kiki tot slot.

Ook begeleider worden?
Wie meer wil weten of zelf ook Time4You-begeleider wil worden bij het asielzoekerscentrum in Overloon of Velp (bij Grave), kan meer informatie hierover vinden op www.vluchtelingenwerk.nl

Meer berichten