De 6-jarige Liselotte ontmoette de Kerstman. Daarmee kwam voor het meisje uit Overloon een grote wens in vervulling.
De 6-jarige Liselotte ontmoette de Kerstman. Daarmee kwam voor het meisje uit Overloon een grote wens in vervulling. (Foto: Make-A-Wish Nederland/regio Limburg)

Leukemie-patiëntje Liselotte (6) uit Overloon ontmoet de Kerstman

  •   keer gelezen   Human Interest

OVERLOON | De pas 6-jarige Liselotte lijdt aan leukemie en om haar een positieve boost te geven, heeft Make-A-Wish Nederland haar allerliefste wens vervuld. Zij wilde ontzettend graag de echte kerstman ontmoeten. Na zijn intocht in Valkenburg afgelopen woensdag ging die wens in vervulling. Liselotte kon haar geluk niet op en genoot zichtbaar van dit speciale moment dat ook alle aanwezigen danig heeft geroerd. Hopelijk put ze hier kracht uit voor de toekomst.

De ochtend nadat de kerstman zijn intrede heeft gedaan in Valkenburg, bezoekt hij Liselotte en het gezin in Landal Greenparcs waar zij overnacht hebben. Als ze in de verte een bel hoort, is ze meteen opgetogen want de kerstman komt eraan. Liselotte straalt van oor tot oor. Nadat hij haar wat cadeautjes heeft gegeven, mag ze hem alles vragen en knuffelen. Dit is wat ze zó graag wilde. Ze is helemaal in de wolken. Dit is het mooiste cadeau wat ze had kunnen krijgen van de kerstman.

Wensdag
Op de woensdagochtend gaat Liselotte gewoon naar school zoals ze altijd doet als ze zich goed voelt. Maar dan staat plotseling haar moeder in de klas om haar op te halen voor een grote verrassing. Het is haar wensdag! Ze gaan met het hele gezin in een enorme limousine naar vakantiepark Landal Greenparcs. Daar is hun huisje helemaal in kerstsfeer versierd en liggen er cadeautjes onder de boom. Ze is er helemaal van onder de indruk. Dan gaan ze de Toverschool escaperoom in het Sprookjesbos in Valkenburg doen. Vervolgens gaan ze met de kabelbaan naar boven om van het sprookjesachtige uitzicht te genieten. En dan is het tijd voor de kerstparade. De kerstman zwaait haar toe en zijn rendieren komen haar persoonlijk begroeten. Wat een bijzondere kerstbeleving voor Liselotte. Ze is helemaal blij, maar weet niet dat de grootste verrassing haar nog te wachten staat.
Make-A-Wish Nederland geeft jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst.

Meer berichten