Dette Koenders en Mieke Ankersmid van Sociom geven de cursus.
Dette Koenders en Mieke Ankersmid van Sociom geven de cursus.

Sociom geeft 'cursus vriendschap': Vriendschappen maken dan wel verbeteren

  •   keer gelezen   Human Interest

LAND VAN CUIJK | Sociom gaat begin februari weer beginnen met een cursus vriendschap. "Wij komen binnen ons werk veel mensen tegen die worstelen met eenzaamheid. Het hebben van vrienden maakt, dat men zich minder eenzaam voelt. Door het volgen van deze cursus kunnen mensen leren bestaande vriendschappen te verbeteren en nieuwe contacten aan te gaan", aldus Dette Koenders van Sociom.

"Deze cursus is ontwikkeld aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en kan door iedereen gevolgd worden; jong, oud, man of vrouw, iedereen is welkom. Uit onderzoek naar het effect van de cursus blijkt, dat de meerderheid van de deelnemers erin slaagt om nieuwe vriendschappen te sluiten en/of bestaande vriendschappen te verbeteren. En dat binnen een jaar na het volgen van de cursus", benadrukt Mieke Ankersmid. Dette vult aan: "Als je ouder wordt, wordt je netwerk vaak kleiner door het wegvallen van mensen om je heen. Eenzaamheid ligt op de loer. Ook voor jongere mensen is het aangaan van vriendschappen niet altijd even eenvoudig. Er wordt volop gecommuniceerd via social media waardoor de contacten in het dagelijkse leven wat lijken te 'verschralen'. Hoe dan ook, je moet het zelf doen, zelf in beweging komen en ontdekken dat je veel meer invloed hebt op je eigen leven dan je wellicht dacht", zegt Dette. "Deze cursus volgen, kan een heel mooi begin zijn."

Algemene informatie
De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Data: 3, 10, 17 februari, 2, 16, 30 maart en 6 april. De terugkombijeenkomst wordt in onderling overleg vastgesteld. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Meer informatie en aanmelden via tel. 0485-700500, miekeankersmid@sociom.nl of dettekoenders@sociom.nl

Meer berichten