Het eerste deelnemende team van de SamenLoop voor Hoop 2020 meldde zich afgelopen dinsdag tijdens de kick-off al aan: Dagbesteding Cuijk. (foto: SK-Media)
Het eerste deelnemende team van de SamenLoop voor Hoop 2020 meldde zich afgelopen dinsdag tijdens de kick-off al aan: Dagbesteding Cuijk. (foto: SK-Media) (Foto: SK-Media)

Kick-off SamenLoop voor Hoop Cuijk: 'Je loopt ook voor jezelf'

  •   keer gelezen   Human Interest

CUIJK | Vijf jaar na de succesvol verlopen SamenLoop voor Hoop wordt van zaterdag 11 op zondag 12 juli de tweede editie van dit bijzondere evenement gehouden. De kick-off was afgelopen dinsdag in het gemeentehuis van Cuijk, waar per kerkdorp en kern de ambassadeurs werden gepresenteerd. "Geld inzamelen voor onderzoek naar kanker is hard nodig. De helft van alle mannen krijgt kanker, plus één op de drie vrouwen", vertelt Ger van Lieshout.

Door Martijn Schwillens

De voormalige huisarts uit Mill is een zogeheten 'survivor'. "Ik had een grote tumor in mijn maag. Slechts één op de vijf mensen met deze kankersoort overleeft. Ik heb dat geluk gehad. Zoals steeds meer mensen dat geluk hebben, want elke tien jaar neemt de kans op genezing met tien procent toe. Ook de kwaliteit van leven bij survivors is enorm toegenomen", weet Van Lieshout. "Door onderzoek door KWF geneest op dit moment 2/3e van alle mensen die kanker krijgen. Ooit wordt het een chronische ziekte. Dankzij dat onderzoek. De statistieken zijn echter ook hard. Veel mensen lopen voor anderen, maar indirect is de kans groot dat je óók voor jezelf loopt."
Voorzitter Jan Donkers van de Stichting SamenLoop voor Hoop Cuijk benadrukt: "Maar je loopt ook om te vieren dat mensen het overleven en om degenen te herdenken die overleden zijn. En wie niet meeloopt, is ook welkom als vrijwilliger of in het publiek, want de hele dag door zijn er activiteiten."

Ambassadeurs
De inschrijving voor de SamenLoop voor Hoop is inmiddels gestart. Elke wijk in Cuijk plus elk kerkdorp heeft een eigen ambassadeur om deelnemers te werven. Burgemeester Wim Hillenaar is ambassadeur nummer elf, namens de volledige gemeente. "De verbroedering tijdens die 24 uur is heel bijzonder om mee te maken. Door mee te lopen, kun je mede het verschil maken", zegt Hillenaar. Er wordt gelopen in teams van vijftien personen. Het eerste team meldde zich tijdens de kick-off al aan: Dagbesteding Cuijk.
De SamenLoop voor Hoop begint op zaterdag 11 juli, 15.00 uur en eindigt 24 uur later, op zondag 12 juli om 15.00 uur. De organisatie mikt op meer dan 2.200 deelnemers en 65 teams.
Meer informatie via www.samenloopvoorhoop.nl/cuijk

Meer over de kick-off in De Maas Driehoek (editie Cuijk-Mill) van dinsdag 11 februari.

Meer berichten