Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Leerlingen Onze Bouwsteen nemen de cheque van Kiwanisclub Land van Cuijk in ontvangst.
Leerlingen Onze Bouwsteen nemen de cheque van Kiwanisclub Land van Cuijk in ontvangst. (Foto: Onze Bouwsteen)

Kiwanis beloont plan Beugense leerlingen voor eenzame ouderen

  •   254 keer gelezen   Human Interest

BEUGEN | Kiwanisclub Land van Cuijk heeft afgelopen dinsdag scholieren van basisschool Onze Bouwsteen in Beugen verrast met een cheque van ruim duizend euro voor een plan dat de leerlingenraad had bedacht voor eenzame ouderen. "Het is natuurlijk erg leuk dat het plan van onze leerlingen op deze manier is beloond", aldus schooldirecteur Monika Lucassen.

Door Martijn Schwillens

Aan het begin van het jaar schreef Kiwanisclub Land van Cuijk een 'wedstrijd' uit onder basisscholen in de regio om met plannen te komen om de leefbaarheid van de directe schoolomgeving, dorp of wijk te verbeteren. De leerlingenraad van Onze Bouwsteen, bestaande uit leerlingen uit de bovenbouw, kwam vervolgens met een plan om spelletjes te gaan doen met senioren uit Beugen. "Het plan is door de leerlingen bedacht voor eenzame ouderen, maar alle senioren uit het dorp zijn welkom om mee te doen. Het gaat om verschillende spelletjes die zijn afgestemd op de doelgroep, maar in het plan hebben de leerlingen ook een speciale rolstoelplank en een tafel waaraan gezeten kan worden opgenomen. Het plan is door Kiwanis beoordeeld en goedgekeurd. Erg leuk natuurlijk", benadrukt Lucassen. "Aanvankelijk was het doel dat alle spullen en spellen door Kiwanis zouden worden aangeschaft, maar door de corona is het helaas allemaal wat anders gelopen."

Cheque voor aanschaf spellen en spullen

Nieuwe datum
Afgelopen dinsdag kwamen vertegenwoordigers van Kiwanis naar de school in Beugen om de leerlingen een cheque van 1.012,58 euro te overhandigen voor de aanschaf van alle spullen en spellen. Ook kregen zijn nog een bedrag van 250 euro om vrij te besteden. Eigenlijk was de bedoeling dat de spelletjesdag in maart zou worden gehouden. "Daarvoor was ook al contact gelegd met De Zonnebloem. We gaan nu op zoek naar een nieuwe datum, ergens in het nieuwe schooljaar."

Meer berichten