Alex van Deursen van Meat Monkey, met in zijn handen de rollade voor de kerstactie.
Alex van Deursen van Meat Monkey, met in zijn handen de rollade voor de kerstactie. (Foto: Martijn Schwillens )

Kerstactie bij Meat Monkey in Cuijk voor de Voedselbank

  •   keer gelezen   Human Interest

CUIJK | Keurslagerij Meat Monkey in Cuijk zet zich dit jaar in voor de Voedselbank. “Iedereen die een bestelling voor Kerstmis doet, vraag ik om vijf euro te doneren. Voor dat bedrag maak ik dan een overheerlijke rollade ter waarde van vijftien euro. Met deze actie wil ik mijn bijdrage leveren aan mooie feestdagen voor alle Cuijkenaren, die een beroep moeten doen op de Voedselbank”, vertelt eigenaar Alex van Deursen van Meat Monkey.

Door Martijn Schwillens

“Ik heb gemerkt aan de gourmetpakketten voor Sinterklaas dat mensen duidelijk op zoek zijn naar lekker vlees voor thuis, zeker nu de horeca gesloten is. Maar dat is zeker niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid en dit jaar misschien nog wel meer dan in andere jaren, bijvoorbeeld doordat mensen door Corona hun baan zijn kwijtgeraakt. Juist voor deze groep mensen wil ik iets doen en zodoende bedacht ik deze ludieke Kerstactie”, vervolgt de pas 26-jarige Alex, die Meat Monkey vorig jaar augustus is begonnen in het Cuijkse winkelcentrum Maasburg. “Ik wilde een opvallende naam voor de slagerij. Meat spreekt voor zich en Monkey verwijst naar hoe ik ben: Iemand die ervan houdt om wat geks en anders te doen. Zo kwam ik ook op deze actie. Het gaat om een heerlijke rollade van ongeveer een kilo, waar vier à vijf personen prima van kunnen eten met Kerst.”

‘Ik wil graag iets doen voor anderen. Juist in deze Corona-tijd’

‘Kuukse’ actie
Met zijn actie richt Alex zich in eerste instantie op Cuijkse ‘cliënten’ van de Voedselbank. “Ik ben een Cuijkse slagerij en vrijwel al mijn klanten komen uit de gemeente Cuijk. Zodoende dat ik eerst wat wil doen voor de Cuijkse mensen. Maar als de actie storm loopt, wat ik hoop, dan maak ik natuurlijk ook rollades voor alle andere cliënten van de Voedselbank.” Klanten van Meat Monkey worden bij het inleveren van hun bestellijst gewezen op de actie. Ook wie online bestelt, kan een donatie doen. “Hopelijk doen veel mensen mee”, besluit hij.

Meer informatie: Meat Monkey, Maasburg 1, tel. 0485-317138 of kijk op meatmonkey.keurslager.nl

Meer berichten