V.l.n.r.: Berry Geurts, Harmen Haanstra, Hans Peters en Sven Janssen.
V.l.n.r.: Berry Geurts, Harmen Haanstra, Hans Peters en Sven Janssen. (Foto: Lionsclub Land van Cuijk)

Jarige Lions: knuffels voor kinderen Maasziekenhuis

  •   keer gelezen   Human Interest

BEUGEN | De ‘Lionsclub Land van Cuijk en Noord Limburg’ bestaat 50 jaar. Onder het mom van ‘Wie jarig is trakteert’ zochten en vonden Lions vrij snel hiervoor twee goede doelen bij Maasziekenhuis Pantein. 

Het gaat om honderd Lion-knuffels voor de afdeling Kind en een bijdrage van duizend euro in de kosten van een voorlichtingsfilm over dementie, die door de Vrienden van het Maasziekenhuis mogelijk wordt gemaakt. De leeuwenknuffels werden namens de Lionsclub aangeboden door Hans Peters en voorzitter Sven Janssen van de Lions. Pedagogisch medewerker Berry Geurts en Kinderarts Harmen Haanstra namen de knuffels blij verrast en dankbaar in ontvangst. Janssen: “Het mooie van deze knuffels is dat wij met de opbrengst financieel ook een landelijke actie van Lions Nederland steunen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Berry en Harmen: “Dat is extra mooi. Zo maken we dus niet alleen de kinderen in het Maasziekenhuis blij, maar bieden we gezamenlijk ook hulp aan dit landelijk centrum.”

Jong én oud
De productie van de film over dementie staat gepland na de coronaperiode. Hans Peters, tevens bestuurslid van de Vrienden van het Maasziekenhuis: “We doen hiermee een gift voor de alleroudsten én de allerjongsten in het ziekenhuis.”

Meer berichten