<p>Koos Sommers en Theo Gerrits uit Langenboom maakten een liedje over het Land van Cuijk.</p>

Koos Sommers en Theo Gerrits uit Langenboom maakten een liedje over het Land van Cuijk.

(Foto: MossTime)

Koos en Theo bezingen Land van Cuijk ‘van jou en mij’

  •   keer gelezen   Human Interest

LANGENBOOM | Koos Sommers en Theo Gerrits uit Langenboom maakten een liedje over het Land van Cuijk. Dit deden zij op verzoek van de Lokale Omroep Mill om het daarna live te spelen en zingen tijdens een speciale tv-uitzending op zaterdag 27 november als afscheid van de zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert en de Lokale Omroep Mill.

Het is die avond te zien bij zowel de Lokale Omroep Mill als Omroep Land van Cuijk. Naast Koos en Theo zullen er diverse andere optredens zijn en zijn er interviews met onder meer (oud-)burgemeesters en medewerkers van de Lokale Omroep Mill. Het nummer wat Koos en Theo schreven en zongen werd onlangs voor het eerst gedraaid bij de Lokale Omroep Mill. Dit leverde veel reacties op bij de omroep. Diverse luisteraars wilden het direct nogmaals horen. Koos en Theo zijn er namelijk in geslaagd het hele Land van Cuijk niet alleen te verwerken met haar geschiedenis en mooie plekjes, maar weten ook de juiste sfeer van het Land van Cuijk in dit liedje neer te zetten. Zo is het refrein: “Dit is een streek met zand en water, met trotse molens, een paarse hei. Waar carnaval in ieders bloed zit, Het Land van Cuijk, dat is van jou en mij.”
Pieter Smits verzamelde beelden die passen bij dit nummer en monteerde het geheel tot een mooie videoclip, die onder meer op inmill.nl en hieronder is te bekijken.


Meer berichten