Locatiemanager Niels van der Heijden van 't Hoogkoor in Boxmeer krijgt het certificaat van het GBB overhandigd.
Locatiemanager Niels van der Heijden van 't Hoogkoor in Boxmeer krijgt het certificaat van het GBB overhandigd. Foto: Persbureau SK-Media

GBB geeft rolstoelvriendelijke erkenning aan ‘t Hoogkoor

Human Interest 268 keer gelezen

BOXMEER | Gehandicapten Belang Boxmeer (GBB) heeft ‘t Hoogkoor beoordeeld als ‘handicapproof’. Volgens voorzitter José Lichteveld van GBB behoort het sportcomplex tot de top-3 van rolstoelvriendelijkste gebouwen in het centrum van Boxmeer. “Ze hebben onze adviezen ter harte genomen en alle aanpassingen uitgevoerd om het toegankelijk te maken voor mensen met een lichamelijke beperking”, aldus Lichteveld.

Door Martijn Schwillens

“Het GBB heeft ons benaderd en vervolgens heb ik ze uitgenodigd voor een kop koffie. We hadden al een redelijk goed rolstoelbestendig complex, maar op hun advies hebben we bewust geïnvesteerd in enkele verbeteringen, zoals een oprijplaat voor ons bowlingcentrum en tillift voor het zwembad en aanpassingen bij de nooduitgangen en nieuwe bordjes”, verduidelijkt locatiemanager Niels van der Heijden van Optisport, exploitant van ‘t Hoogkoor. “Je zwembad toegankelijk hebben voor mensen met een beperking is geen vanzelfsprekendheid, maar wij hebben als Optisport hier bewust in geïnvesteerd, samen met de gemeente Boxmeer. Vanuit onze MVO-doelstellingen willen wij sowieso sport breder gaan aanbieden. Zo willen we ook meedoen aan Uniek Sporten (een online sportcommunity voor aangepast sporten, met als het doel om de vraag en aanbod van gehandicaptensport in kaart te brengen, red.). Zodoende zijn we erg blij met de erkenning van het GBB.”

‘We zijn erg blij met deze erkenning’

‘Niet vanzelfsprekend’
Een erkenning die ‘t Hoogkoor volgens Lichteveld ‘meer dan verdiend heeft’. “Een tillift zodat je met een beperking kunt gaan zwemmen of zoiets simpels als een rijplaat waardoor je toegang hebt tot een ruimte, klinkt heel simpel, maar dat is het niet. Daarom zijn we zo blij dat ‘t Hoogkoor heeft durven investeren.” Ze benadrukt: “Wij schrijven regelmatig ondernemingen aan of wij mogen komen schouwen, maar vaak krijgen we geen respons. Samen met Albert Heijn en Van Dinter behoort ‘t Hoogkoor tot de top-3 van toegankelijkste gebouwen in Boxmeer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant