<p>Anne van Dijk-Reijnen in augustus 2020.</p>

Anne van Dijk-Reijnen in augustus 2020.

(Eigen foto)

Anne’s Fight for Life gaat door in 2022: ‘Operaties zijn nodig!’

  •   keer gelezen   Human Interest

BOXMEER | Anne van Dijk-Reijnen heeft opnieuw een crowdfunding opgezet. De inzameling is bedoeld voor twee operaties in Spanje. “Het gaat om behandelingen die in Nederland niet mogelijk zijn en dus ook niet vergoed worden door de zorgverzekeraar”, zegt Van Dijk.

“In 2020 hebben wij middels een zeer succesvolle crowdfunding mijn levensreddende operatie kunnen bekostigen. Mede dankzij de hulp van de media haalden we in acht weken het benodigde bedrag op”, kijkt Van Dijk terug. “Destijds hadden we enkele maanden voor we begonnen mijn schoonvader verloren aan corona. Er was geen tijd om te rouwen, want ik was zo ernstig ziek dat de crowdfunding zo snel mogelijk van de grond moest komen. Recent is gebleken dat ik wederom twee nieuwe operaties nodig heb in Spanje en er dus weer een crowdfunding opgezet moet worden. Terwijl we bezig waren met voorbereiden, hoorden we ook dat mijn moeder terminaal ziek was. En uitgerekend op de ochtend dat ik deze crowdfunding officieel in de ether gooide, ging mijn moeder die middag zeer plotseling zo hard achteruit dat zij op die bewuste middag in diepe slaap is gebracht middels palliatieve sedatie. Drie dagen later stierf zij”, vertelt ze.

‘Recent is gebleken dat ik wederom twee nieuwe operaties nodig heb in Spanje en er dus weer een crowdfunding opgezet moet worden’

Operaties noodzakelijk
“De parallel met de vorige crowdfunding is te bizar. Bij de eerste crowdfunding was het mijn schoonvader die plotseling overleed en bij deze crowdfunding is het mijn moeder die recent overleden is. Ons leven is een aaneenschakeling van verdrietige gebeurtenissen. Denk hierbij aan de ontdekking van een levensbedreigende aandoening, die gelukkig inmiddels onder controle is met medicatie en een (goedaardige) hersentumor die gevonden werd als ‘bijvangst’ op een scan van mijn nek. Met de tweede crowdfunding op dit moment, is van rust geen enkele sprake, zo ook niet van rouwen”, vervolgt de Boxmeerse. “Door een aangeboren afwijking zit mijn ruggenmerg vast aan de structuren van mijn onderrug. Daar zijn we pas oktober 2021 achter gekomen middels een speciale scan in Spanje. Ik zal een operatie nodig hebben aan mijn onderrug om mijn ruggenmerg los te maken. Daarnaast zal er wederom een operatie aan mijn nek plaatsvinden, omdat er nieuwe instabiliteit zit lager in mijn nek en in mijn bovenrug. Hierbij gaan ze mijn nek helemaal vastzetten tot halverwege mijn bovenrug. Twee zware, maar noodzakelijke operaties. Omdat deze operaties in Nederland nog steeds niet uitgevoerd kunnen worden, krijg ik geen vergoeding via de zorgverzekeraar. Daarom moet ik crowdfunden, want zonder deze operaties heb ik geen kwaliteit van leven meer.”
Meer informatie via de website www.annesfightforlife.nl


Meer berichten