Ingezonden fractie KERN Bergen. (archieffoto: Ingrid Driessen)
Ingezonden fractie KERN Bergen. (archieffoto: Ingrid Driessen)

Ingezonden brief KERN over financieel onderzoek opheffing WAA

  •   keer gelezen   Ingezonden

Beste lezer,

Afgelopen week hebben de drie gemeenteraden van Bergen, Venlo en Beesel het bestuur van de WAA opgedragen om te komen tot een financiële onderbouwing van de opheffing van de WAA. Er was een bijeenkomst in Nieuw Bergen waarbij de WAA de status en de plannen voor de toekomst presenteerde.

Verscheidene raadsleden en andere betrokkenen waren niet blij met de gepresenteerde uitkomsten omdat er geen alternatieven werden gepresenteerd anders dan het wel bekende verhaal van de WAA zelf, waar in het verleden wel vaker op was aangedrongen. Het was het bekende liedje met de bekende verliezen uit het verleden en de geplande verliezen in de toekomst. Patrick Robben van KERN Bergen stelde, net als hij 2 jaar geleden al heeft gedaan, dat hij de financiële onderbouwing mist bij het plan indien de WAA wordt opgeheven en de Gemeenten het weer zelf gaan doen. "Wat wordt er nu per gemeente bespaard als we het heft weer in eigen handen nemen en onze mensen weer terug komen naar de Gemeente zonder de WAA in stand te moeten houden? Dit was eigenlijk het belangrijkste wat wij hier vanavond zouden verwachten nadat dit al zo'n 2 jaar geleden gevraagd was en het is dan ook weer zuur om te moeten constateren dat het weer niet is gebeurd."

De meerderheid van de deelnemers deelde deze visie en vind het een uitstekend plan om dit alternatief te bekijken en langs het verhaal van de WAA te leggen. Net zoals het plan vanuit het Venlose om te kijken of het mogelijk is om de WAA en de sociale dienst te laten integreren. De bijeenkomst werd afgesloten met de mededeling van het bestuur dat deze opdracht werd opgepakt en voor het jaareinde hierop terug wordt bericht.

Patrick Robben
KERN Bergen

Meer berichten