De nieuwe (tijdelijke) situatie op de N271 bij Gennep en Heijen. (archieffoto: Jos Gröniger)
De nieuwe (tijdelijke) situatie op de N271 bij Gennep en Heijen. (archieffoto: Jos Gröniger)

Brief aan burgemeester De Koning (Gennep) over nieuwe situatie op N271

  •   keer gelezen   Ingezonden

Geachte heer De Koning,

Enige tijd geleden mocht ik met de gemeente Gennep e-mailcontact hebben over de toen gevaarlijke situatie op de N 271 ter hoogte van Gennep. Dat was nadat ik met mijn vrouw geluk had net niet in een aanrijding ter plaatse van de invoegstrook, komende vanaf de brug, betrokken te worden. Ik luchtte toen mijn gevoelens bij de gemeente Gennep, maar in het gemeentelijk antwoord kwam ik er achter dat het Provinciebestuur Limburg het beslissende bestuursorgaan is.
 
Na onder meer een perspublicatie en de nodige roering in het Gennepse zijn inmiddels de obstakels  gelukkig van de weg verdwenen. Een paar borden met een snelheidsbeperking tot bijvoorbeeld 100 of 80 kilometer en de zaak was zonder kosten opgelost, dacht iedereen. Wat schetst mijn verbazing en die van velen in de regio, dat ik heb horen verluiden dat er nu in de plaats toch nog  een afscheiding komt met zogenaamde 'biggenruggen'. Dat lijkt me nog gevaarlijker, zeker in donker weer en met sneeuwval in de winter.

U bent nog niet zolang burgervader van Gennep, maar daarom wil ik u niet onthouden dat twee jaar terug een soortgelijke oplossing met 'biggenruggen' werd bedacht langs de mooie toeristische weg van Mook omhoog naar Groesbeek. Deze 'biggenruggen' ter weerszijde van deze weg hebben er amper een jaar gelegen en zijn toen spoorslags weggehaald omdat het veel te gevaarlijk was. 
 
In het commentaar in een regionale krant naar aanleiding van de raadzaal Gennep, wordt het probleem aan de orde gesteld: 'Hoe betrekken we  de burger meer bij de gemeentepolitiek?'. Dit is aanleiding dat ik de gemeente Gennep nogmaals hierover benader. Wellicht is het goed dat u/gemeentewerken Gennep zijn licht eens opsteekt bij de collega's in Mook/Groesbeek en hun met 'biggenruggen' opgedane ervaringen. Met deze ervaringen zou de gemeente Gennep bij het Provinciaal Bestuur van Limburg kunnen pleiten deze "biggenruggen' niet te gaan plaatsen en met een paar verkeersborden de maximum snelheid rond Gennep voorlopig te regelen. Dat zou een hoop kosten, ergernis en ongelukken kunnen besparen. Doe uw voordeel met de ervaringen van buurgemeenten Groesbeek en Mook.
 
In de tussentijd kunnen dan gemeente en provincie bestuderen hoe de definitieve oplossing er uit moet zien en behoeft nog geen afstand te worden genomen van een raadsbesluit van Gennep inzake de rotondes. Anders wordt veel geld onnodig verspild en zou Gennep/provincie nog een item kunnen worden in de TV-rubriek over verspilde overheidsgelden: 'Het kan niet waar zijn'.

Als betrokken burger hoop en verwacht ik dat het gemeentebestuur van Gennep deze zaak op goede wijze met de Provincie Limburg weet te regelen. 

Met vriendelijke groet,

L.Langenhoff, Cuijk.
 

Meer berichten