Hovsep troost zijn dochter Eva. Het gezin uit Boxmeer wordt woensdag uitgezet naar Armenië. (archieffoto: Ingrid Driessen)
Hovsep troost zijn dochter Eva. Het gezin uit Boxmeer wordt woensdag uitgezet naar Armenië. (archieffoto: Ingrid Driessen)

'Wel zorgen over welzijn dieren, maar niet van jonge kinderen'

  •   keer gelezen   Ingezonden

Geachte lezers,

Tot mijn groot ongenoegen, mocht ik dinsdagochtend in de krant lezen dat voor het Armeens gezin Khachatryan, met twee in Nederland geboren kinderen en een derde op komst, komende woensdag op het vliegtuig naar Armenië worden gezet. Als populist (van 2000 tot 2015 ben ik lid geweest van de SP, volgens de normen van de grote politieke partijen een links populistische partij) ben ik geen voorstander van de huidige migrantenstromen naar ons land. Echter, ten opzichte van kinderen zijn wij internationale verdragen aangegaan die ons morele verplichtingen opleggen. Op 30 april 2014 heb ik daarover een e-mail naar de Graafse VVD gestuurd

Ik mag aannemen dat in ons land, met een (veel geroemde) op Christelijke grondslag geënte beschaving, waarde wordt toegekend aan wat neergelegd is in art.3 van het VN-verdrag inzake de Rechten van het kind waar staat: Bij alle maatregelen die kinderen betreffen dient het belang van het kind voorop te staan. De beide in Nederland geboren kinderen van 4 en 6 jaar oud uit het gezin Khachatryan vallen onder de bepalingen van dat gedrag en ik ben dan ook van mening dat beide kinderen, met hun ouders, niet afhankelijk moeten zijn van een gebaar of gunst van onze overheid maar van een humanitair beleid van diezelfde overheid die  haar morele verantwoordelijkheid  moet nemen ten aanzien van beide kinderen.

Uitwijzing naar Armenië zal voor de kinderen een traumatische ervaring worden. Waarom maken we ons wel zeer terechte zorgen over het welzijn van dieren, maar niet voor het welzijn van jonge kinderen? Is dat vanwege de incompetentie van onze overheid of past dat niet binnen onze Christelijke beschaving?

Wil Baaijens
Grave
 

Meer berichten