'In 2018 oordoppen verplicht op Dreumekesbal?'
'In 2018 oordoppen verplicht op Dreumekesbal?'

INGEZONDEN: 'In 2018 oordoppen verplicht op Dreumekesbal?'

  •   keer gelezen   Ingezonden

Wat leuk, Dreumekesbal in Milsbeek. Samen met onze kinderen gaan we carnaval vieren om hen bekend te maken met het fenomeen carnaval.

Dus op en top versierd en vol zin gaan we naar het Dreumekesbal. Eenmaal daar hoorde wij de muziek en werd ons enthousiasme al flink getemperd. Balen, we waren de oordoppen vergeten op een kinderfeest!! De kinderen begonnen te huilen omdat ze zowel overdonderd waren wat ze natuurlijk allemaal zagen maar ze stonden ook met de handjes op de oren. Dit kon toch niet de bedoeling zijn van carnaval vieren? We zijn toch maar gebleven tegen beter weten in.
Nu is het een paar dagen later en mijn oren suizen nog steeds en dat van 1 uurtje carnaval vieren. En dan denk je: is dit normaal, dat je naar een feest voor kinderen gaat en dat we dan met oorsuizen thuis komen". Hoe moeten de kwetsbare oortjes van alle kinderen eraan toe zijn? Moeten we ons het volgende eens niet gaan afvragen met zijn allen?
- Is het normaal dat kinderen oor bescherming op moeten hebben bij een kinderfeest?
- hebben we als ouders niet de plicht om het enige paar oren die onze kinderen hebben te beschermen tegen oorsuizen, piepen en ruis tot dat zij zelf oud en wijs genoeg zijn om dat zelf te beslissen?
- Is het niet de bedoeling dat we gezellig met elkaar kunnen praten in de kroeg zonder te hoeven schreeuwen in elkaars oren.

Ik hoop dat de prins met zijn raad zich zal gaan beraden over het Dreumekesbal 2018 en als doelstelling heeft om de muziek 11 tandjes zachter te zetten zodat iedereen doploos naar het bal kan gaan. Toch jammer dat onze carnaval niet is geworden wat wij hadden verwacht. En of we volgend jaar terugkomen, tja dat weten we nog niet, misschien met oordoppen.

Alaaf!

Anky van Vegchel, Milsbeek

Meer berichten