De Lob van Gennep blijft de gemoederen bezighouden.
De Lob van Gennep blijft de gemoederen bezighouden.
ingezonden brief

'De Lob van Gennep'

  •   keer gelezen   Ingezonden

Dinsdag 6 augustus konden we in De Maas Driehoek de artikelen lezen over de Lob van Gennep. Onvoorstelbaar dat de medewerkers van Rijkswaterstaat, Waterschappen en Provincie Limburg dit weer uit de hoge hoed hebben weten te toveren! Tja, in het kader van Deltaplan Grote Rivieren klotst het geld tegen de plinten en dan is het vrij gemakkelijk om te bedenken dat de dijken 0,5 tot 1,5 meter verhoogd moeten worden, dat zeven dorpen met 7000 inwoners onder water lopen en dat mens en dier in gevaar worden gebracht! En het is mooi meegenomen, dat met het bedenken van al die onzin je baan bij bovenstaande instanties weer verzekerd is voor jaren.

Bewoners en actiegroepen komen de laatste weken gelukkig in opstand tegen deze waanzin en een duidelijk NEE tegen de LOB VAN GENNEP is steeds vaker hoorbaar. Opvallend is dat de bestuurders van de Gemeente Gennep en Mook zich al in een vergevorderd stadium van acceptatie voor bovenstaande plannen bevinden. Zo deelde burgemeester Wim Gradisen van Mook mede, dat we de schadevergoeding nog maar eens goed moeten bespreken met Rijkswaterstaat!

Na de watersnoodrampen in de jaren 90 van de vorige eeuw is het duidelijk dat er door de klimaatveranderingen,steeds meer sprake is van VERDROGING en dat de hoogste prioriteit daar naar uit moet gaan. Daar kan het geld zinvol aan besteed worden en dan zou meteen meegenomen kunnen worden hoe een kunstmatig door stuwen, hoog gehouden rivier de Maas, gereguleerd kan worden! Immers.......bij dreigend hoog water in Wallonie of Zuid-Limburg kunnen de stuwen geopend worden en kan het water rustiger zijn weg vervolgen. De schippers, die dan niet kunnen varen gaan we vergoeden uit die grote pot met geld!

Peter Giesberts
Mook

Meer berichten