Ingezonden brief.
Ingezonden brief. (Foto: )

INGEZONDEN: 'Hospice in Mook'

  •   keer gelezen   Ingezonden

Naar aanleiding van de mededeling van wethouder Wienhoven bij de laatste raadsvergadering van 10 oktober 2019, waar de de heer Wienhoven zich verschoont achter de opmerking, dat alles eerst moet worden uitgezocht kan ik mij daar niet in vinden.

Bestemmingswijziging Mookerplas van 2 mei 1994 staat dat Startseveld een waterwingebied is en nooit een huis en grotere schuur gebouwd mag worden. Een kleine stal is ter compensatie toegestaan omdat de stankcirkel de bouw van de huizen aan de kanaaldijk in de weg stond. De heer Wienhoven vertelde, dat het rond de schuur een rommeltje was en hij een kwaliteitsimpuls wil geven. Heeft dat niet te maken met handhaven? Persoonlijk maakte ik gebruik van een halve schuur op het naastgelegen stuk grond Cuijksesteeg. Waarom moest een prachtige schuur, die meer dan 20 jaar ter plaatse op de Cuijksesteeg stond, worden afgebroken door de Hr Wienhoven? De reden was: het paste niet binnen het bestemmingsplan. Nu, drie jaar later, mag er een huis en grotere schuur gebouwd worden. Hoe kan dit?

Het huis en de schuur liggen in het waterwingebied, in de rode contouren van de provincie (waar niet gebouwd mag worden). Binnen de stankcirkel van Startsedijk 3 en de hospice en nota bene een aanvraag op grond in bezit van de gemeente.
De gemeente is volgens kadaster eigenaar van de grond, maar had het verkoopcontract al klaar liggen voor 5 euro de meter. Landbouwgrond. Hoe kan dat?
Dé reden waarom de schuur afgebroken moest worden was omdat de schuur niet paste in het bestemmingsplan en nu wel? Terwijl het bestemmingsplan niet veranderd is.

Oplossing en positief denkende: wethouder Wienhoven, ruil de grond uit naar de Katerbosseweg met de Startsedijk. Derks tevreden. De heer Wienhoven kan verder en de hospice heeft geen last. Bij een snel besluit zijn alle partijen winnaars.

Han Buchner, Mook

Meer berichten